Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sınırlarımız mı Sınırlar Bizi Sahiden?

Sınırlarımız mı Sınırlar Bizi Sahiden?
 

 

Hepimizi müptelatız sonsuzluğa, ve yine hep rahatsızız kısıtlanmaktan, mesela hep bir denizi veya gökyünüzü arzularız, ancak onlarda görürüz sınırsızlığı sonsuzluğu çünkü ve kıskanırız. Biz dünyada bu kadar zorunluluk içerisine sıkışmışken bir kuş mesela bu kadar özgür olmamalı deriz gökyüzünde, hatta bunu böylece ifade etmeye bile çekiniriz ortamlarda, çekiniriz görünmez ama herkesin harfiyen uyduğu toplumun kurallarından.


Hayatımızın bütünü belirli kurallardan ibaretmiş gibi gelir, evde, işte, okulda, trafikte, avm de, sinemada, otelde,lunaparkta bile hep kısıtlanır arzularımız. İş yerinde tamam da deriz, eğlenmek için gittiğimiz yerde dahi... hep bir had / sınır / duvar buluruz karşımızda.


Dünyanın sınırları içinde olduğumuz sürece sınırlardan kurtulamayız, en azından birinden kaçtığımızı sanarken bir diğerine tutuluruz. Boş bir alan, küçücük de olsa bize ait bizim kurallarımızın geçerli olduğu bir yer olsun deriz, evimiz olsun ,olmadı odamız. Orada da gelir bulur bizi kurallar. Çünkü dışarıdan değil içeriden de sarılmışızdır.


İçimizde de bol bol vardır o yasaklardan, çok yapmak isteriz ama yapamayız, söylemek isteriz ama bile isteye susarız. Susarız susarız çünkü kendimize koyduğumuz o kural zaten geçmiş deneyimlerimizin sonucu orada/içimizdedir. Korur bizi kırılmaktan, kırmaktan, dökmekten, saçmaktan.


Sanırız ki mutluluğumuz önünde engel engellerdir; oysa ki o sınırlar korur bizi dışarıdan, duvarlar korur bizi güvenlik endişesinden, o kendimize koyduğumuz kurallar korur bizi bizden. Ve en nihayetinde , o sınırdır mutluluğumuz, o sınırlardır garantörü huzurumuzun.


Demem o ki; sınırlardan, kurallardan korkmayalım. kimin kuralına uyduğumuzu bilmemekten korkalım, farkında olmadan kendimizi bir başka kişinin/topluluğun isteklerine göre yaşarken bulmaktan korkalım. Kendimizi bulamamaktan korkalım. Korkmamaktan korkalım.

 

 
Toplam blog
: 5
: 207
Kayıt tarihi
: 15.10.17
 
 

İnsanın ve alemin özünü arayan her konuya ilgili şeklin öne çıkarıldığı her konuya ilgisiz sonsuz..