Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '17

 
Kategori
Deneme
 

Bir Güzel İfade Biçimi Olarak Sanat

Bir Güzel İfade Biçimi Olarak Sanat
 

Sanat; hangi türü olursa olsun gerçekleştirilen bu eylem, bizatihi varlığımızın aynasıdır. Vicdanımızın iç çığlıklarının ortak dilidir. Kalbin buraya sığmaya çalışırken çektiği acının harflere dönüşümüdür. Durun bir dakika, bir hata var bu gidişte demenin bir güzel yoludur. Aman ya, böyle gelmiş böyle gider’cilerden de, ne yapalım bu işler böyle işliyor’culardan da, güçlü olanın haklılığına teslim olanlardan da ayrılıktır, her tür umursamazlığa dair bir tepkidir.

En çok da bir direniştir sanat; modernizme, materyalizme, ahlaksızlığa, kendine, kâinata; bütünüyle de anlamsızlığa bir direniştir. Pasif her türlü kabullenişe, alışmaya, yok saymaya, görmezden gelmeye bir reddiyedir.

O yüzden ne kadar sınırlı bir kitleye hitap eder görünürse görünsün, bir o kadar kucaklar herkesi. varlık sahnesine çıkan tüm insanlara değer nefesi, tüm ruh sahiplerinde karşılığını bulur sözü. ruhuyla bağını henüz koparmamış olan tüm insanlara dokunur. hepimizin yaraları ortaktır çünkü, hepimiz biraz insanızdır çünkü, ve hepimiz tümden yitirmemişizdir çünkü; ve sanat o insan tarafımızı hatırlatır . İnsan insan olarak kalabildikçe de varlığını sürdürecektir, hep hatırlatacaktır; ve hep karşılığını bulacaktır kirlenmemiş ruhlarda…

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 207
Kayıt tarihi
: 15.10.17
 
 

İnsanın ve alemin özünü arayan her konuya ilgili şeklin öne çıkarıldığı her konuya ilgisiz sonsuz..