Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Sır mahseni

Sır mahseni
 

'Sırrını açma dostuna, dostununda dostu vardır. Oda söyler dostuna'. Üç kişinin bildiği sır sır değilmiş. Öyle ya sır iki kişi arasında ebediyete intikal ederse sır olma özelliğini taşırmış. Geçmişte yaşamış olduğumuz tatlı veya acı olayları direk sırlar mahsenine atarız, tabi sır olma özelliği taşıyorsa. Yaşanmış olaylar maziye gömülsede zaman zaman gözümüzde canlanır.Unutamazsın o yaşanmış sırları, silemessin beyninden o anları, senin öteki yarın SIRLARIN.


Her zaman insanın geçmişinde yaşadığı olaylardan sırlar mahsenine atılan sırları vardır, var olacaktır ve var olmayada devam edecektir.Bütün insanların bu mahsende yıllanmış şarap kadar söylenmeyecek derecede gizli sırları vardır.Mahsendeki sırların çoğunluğu ne olabilir ki ?Çoğunluk AŞK sırları olsa gerek.sonra katillerin sırları, hırsızların sırları, yalancıların sırları, benim için en önemliside ve merak konusu faili meçhul cinayetlerini belirleyenlerin ve bunları gerçekleştirenlerin sırları .Sırlar giderken , peşinden götürmüştü benliğimizin bir yarısını.Umutlarımızı, sevincimizi, hayellerimizi dahi götürmüştü.Yıllardır beynimizin bir köşesinde taşıdığımız SIRLAR bize hiç bir zaman bir yorgunluk vermedi, aksine onları taşımak zaman zaman bize mutluluk , zaman zamanda acı verdi.


Sırlar mahseni dediğimiz insan beyni, o mahsene izinsiz girilmez, sırlar yakılmaz, sırlar silinmez, sırlar çalınmaz, yıllanmış şaraplar gibi tozlanmaz ve hiç bir doğa efetine maruz kalmaz, taki o beden ölmeyinceyedek.Yüce yaradanın incelikleriyle donatılıp insanın lütfüna sunulmuş.Benim mahsenimdeki sırlarım o kadarda yıllanmış değil, okul yıllarımdan kalan sırlarım, özgüre dair sırlarım ve GÜLFEM'e ait sırlarıyla dolu.Mahsenimdeki sırlarımı GÜLFEM'e anlatmadım.Eminim onunda bana anlatmadığı sırları vardır.Neden anlatamayız ki sırlarımızı en sevdiğimize.kaybetme korkusundanmı, yoksa o sırrın dönüp kendimizi vuracağından mı? Düşünüyorumda başka neden bulamıyorum.demekki herkesin anlatamayacağı sırlar varmış.BU EN YAKIN EŞİN OLSAN DAHİ.


Birde insanların en çok merak ettiği sırlar vardır.Benim en çok merak ettiğim sır değilde sırlar vardır.En çok merak ettiğim 7. Cumhurbaşkanımız turgut ÖZAL'ın
ölümü, birde gazeteci Metin GÖKTEPE, Uğur MUMCU, Bahriye UCOK, Turan DURSUN, Cem ERSEVER ve bunları çoğalta biliriz... Bu sırlara vakıf olanlar kimler , kimler okeyledi , kimler tetiği çekti... NE İÇİN ? ÜLKEMİZİN YARARINI DÜŞÜNEREKMİ , YOKSA ZARARINI DÜŞÜNEREKMİ? Bence en büyük sırlar bunlar olsa gerek, ülkemiz için.Tabi sizler için de sırlar değişe bilir YA SİZLER İÇİN HANGİ SIR MERAK KONUSU ? HOŞCAKALIN VE DOSTÇAKALIN....
 
Toplam blog
: 24
: 650
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

25.06.1974 Bingöl doğumlu olup, kamu yönetimi 2. sınıf öğrencisiyim. Çeşitli yerel gazetelerde mu..