Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '07

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Şirince

Şirince
 

Gün olur da bir gün ;

Uzanıp elinizle tutabileceğiniz bir geçmişi, yaşayarak hissetmek isterseniz görebileceğiniz en güzel köylerden biridir Şirince. İki yamaca yayılmış birbirinin manzarasını hiç engellemeyen kocaman pencereli kagir evler arasindaki sevimli sokaklar da en iyi rehberiniz bir aşagi bir yukari kosturan köy çocuklarıdır.

Köyün maarifetli kadınları evlerinin önündeki minik tezgahlarda, köy meydanında sevgi ile emek ile dantellerini, el işlemeli örtülerini, renk renk desen desen patik ve çorapları beğenilerinize sunar.Köyde yetişen üzümlerden yapılan şaraplar şirince ismi ile özdeşleşmiş hemen her dükkanda hem tadıma, hem de satışa açıktır.

Yürüyerek keşfedeceğiniz ;

Köyün ayakta durmaya çalışan iki tane yunan kilisesi, aşkla özenle dekore edilmiş Nişanyan evleri görmeye, mis kokulu gözlemeler tatmaya değer. Eskiden okul olan köyün en havalı lokantası Artemis; mimarisi, dekoru, manzarası, servis ve lezzeti ile hoş bir mekan.

Bir kaç saat içinde savrulacağınız nostaljik rüzgarı biraz daha uzun yaşamak isterseniz konaklamak icin en uygun mekan: Erdem pansiyon

Küçük otel kivamındaki bu mekanda sınırsız nota zenginlikleri ile büyülenecek, Anadolunun dört bir yanından gelmiş otantik eşyalar, özenle seçilmiş antikalar ve mekan sahibinin babannesinin çeyizleri ile dekore edilmiş odalarda eskiyi taaa icinizde hissedeceksiniz. Pansiyonun bahçesinde yapacağınız muhteşem kahvaltı huzurlu dingin uyandığınız gecenin sabahını daha da güzelleştirecek.

Eğer bu güzellikleri yaşayacagınız zamanlarda mevsim kış ise Erdem pansiyonda bir elinizi çıtır çıtır yanan sobada ısıtırken diger bir elinizdeki kadehten keyifle şarabınızı yudumlarsınız ister kocaman kitaplıkta kitaplara karışır, ister derin, belki de romantik sohbetlere dalarsınız.

Bir gün yolunuz şirinceye düşmez ise siz yollara düşün.

 
Toplam blog
: 5
: 923
Kayıt tarihi
: 17.04.07
 
 

Özel bir şirkette finansman yöneticisiyim. Amatörce yazmayı seviyorum. Umarım değer bulur...