Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '07

 
Kategori
Mavi Yolculuk
 

Mavi yolculuk

Mavi yolculuk
 

Hayatin en guzel hislerinden birine cagiriyorum sizi denizin ustunde uyanma hissi?

Gocekten demir alip dunyanin en guzel koylarinda yapacaginiz mavi yolculuk bir kerede olsa mutlaka yasanmasi gereken bir tat.

Mavi yolculukta kamaralar genellikle esyalari koymaya yarayan bir depodur cunku kimse kamarada uyumak istemez. Sezlong minderleri dizilir guverteye carsaflar yastiklar cikar meydana, gunuduzun 30+ derece oldugu sicakligin gecesinde battaniyelere sarilip uyursunuz .

Bir sicaklik hissedersiniz gozlerinizi actiginizda kamaşır gozleriniz, heybetli dagın arkasından guneş doğmaya baslamıştır. Hep kacirdigimiz o guzel saatleri teknede yakalarsiniz, sessizce beklersiniz tum canlilik ve guzelligi ile gunesin yuzunu gostermesini.. Her sabah oldugu gibi yuz yikamak lazimdir ama denizde...

Ayaginizi karaya basmadan toplam 7-8 m2 alanda yuruyus yapamazsiniz, alisverise gidemezsiniz. Ama dostlarinizla en derin sohbetleri yapar, uzun zamandir okuyamadiginiz kitaplari okur, sessiz sinema, tabu, pictinary, scrable oynar balik tutmaya calisirsiniz, tum zamanlardan daha sık ve cok denize girersiniz ve bol bol da yiyip icersiniz.

Gunesin baska bir gokyuzunu aydinlatmak uzere ayrilma zamani geldiginde vakit aksamdir. Sarap kadehlerinizi alip arkadasinizin gitarindan dökulen notalarla bir koseye cekilir duygu olur, tebessüm olur, hüzün olur, aşk olursunuz.

Yemek sonrasinda gitarlar sazlar esliginde yıldiz dolu gokyuzunun altinda repertuarinizdaki tum sarkilari soylersiniz. Demir atmiş komşu tekneler de size eşlik eder hatta istekte bulunur.

Ayın dogmaya basladigi saatler de eger yaninizda ney calan bir arkadasiniz varsa ayın doguşu ney in sesi bambaska alemlere alir goturur sizi kendinize geldiginizde uyku vaktide gelmistir zaten.

Tavsiyeler

Tekne yolculuguna mutlaka yakin dost ve arkadaslarinizla cikin kisa alanda dar paslasma ve gerginlik tecrubeleri yasamak istemiyorsaniz.

Yaniniza giyecek cok az sey alin cunku butun gun mayonuzdan baska kiyafet giyemeyeceksiniz. Haliyle bayanlar için taki makyaj malzemesi agirliginada hic gerek yoktur..

Tatilinizin bir gununu mutlaka mavi yolculuk sonrasi dinlenme gunu olarak ayirin inanin yoruldugunuzu hic anlamiyorsunuz ama karada kendinize gelmek oldukca zor.

Guzel yolculuklar en mavisinden.....

Saglikla keyifle muhabbetle

Yasemin

 
Toplam blog
: 5
: 923
Kayıt tarihi
: 17.04.07
 
 

Özel bir şirkette finansman yöneticisiyim. Amatörce yazmayı seviyorum. Umarım değer bulur...