Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Sivil itaatsizlik ve Sayın Kılıçdaroğlu

Sivil itaatsizlik ve Sayın Kılıçdaroğlu
 

SİVİL İTAATSİZLİĞE HAZIR OLMAK GEREKİR


"SİVİL İTAATSİZLİĞE HAZIR OLMAK GEREKİR: Demokrasi ve özgürlüğü istiyorsak sivil itaatsizlik benzeri protestolara hazır olmamız gerekir. Siyasi iktidarın, o insanlarla 'neden böyle yapıyorsunuz' diye konuşması gerekir. Bir kamu görevlisini tokatlamak bir milletvekiline yakışmaz. Biz de zaman zaman polisten şikayet ediyoruz ama hiçbir zaman şiddet uygulamayı uygun göremeyiz.

Evet, bu Sayın KILIÇDAROĞLU nun bir gazeteye yaptığı açıklama. Sanırım birisi Sayın KILIÇDAROĞLU na, Milliyetçi kesimden bize oy gelmez, Kürtlerin oylarına talip olalım demiş. 

" Neden böyle yapıyorsunuz" sorusunu sormadan zaten ilgili hareketin siyasi kanadında olan kişiler taleplerini ilettiler. 

"Taleplerimiz; ana dilde eğitim, siyasi tutukluların serbest bırakılması, askeri ve siyasi operasyonlara derhal son verilmesi ve yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasıdır." 

Ahmet TÜRK bu taleplere ek olarak, siyasi tutuklular kapsamına teröristbaşını da dahil etti. Bunu da hatırlamak ve hatırlatmak gerekir. 

Şimdi Sayın KILIÇDAROĞLU, bu taleplerin makul olduğunu mu düşünüyor? Seçim barajı konusunda destek veriyoruz dese, hadi bir yere kadar mantığım kabul eder. Biliyor AKP nin yine tek başına iktidar olacağını, hadi TBMM biraz daha bölünsün de, salt çoğunluğu ele geçirmesinler mantığı ile hareket ediyor diyeceğim. Ama diğer teklilerden hangisini kabul edeceğiz? 

Ana dilde eğitim desen, Türkiyenin batısından giden doğudakinin dediğini anlamayacak, doğudan gelen batıdakini anlamayacak. Bir bütünün olmanın da anlamı yok, o zaman şu sözü edilen ve birilerinin kurduğunu bile söylediği kürdistanı şimdiden kuralım o zaman. Siyasi tutukları serbest bırakalım desen, apoyu da dahil ediyorlar bunun içine, hadi o zaman serbest bırakın da görelim. Düne kadar iktidarı, imralı ile pazarlık etmekle itham eden Sayın KILIÇDAROĞLU, şimdi kendisi mi pazarlık eder oldu acaba? Şartlı tahliyeyi mi düşünüyoruz? Bir diğeri de operasyonlara son verilmesi ... Sayın KILIÇDAROĞLU'nun bunu bir Şehit ailesine nasıl anlatacağını çok merak ediyorum. "PKK nın siyasi kanadı istedi, biz de kabul ettik. Ne yapalım, iktidara muhalefet olucaz diye herşeyi yapmaya mecburduk..." mu diyecek ? AKP gitsin de, ülke bölünürse bölünsün... Kimin umrunda ? 

Kusura bakmayın da, benim umrumda. 

Yapma Sayın KILIÇDAROĞLU... Bu Vatanın evlatları, bir karış toprak bölünmesin diye can verdi, Şehit oldu. Sen çıkıp bu kişilerin eylemlerini haklı mı buluyorsun? Ne istediklerini soralım mı diyorsun? Sen bu kişilerin ne istediklerini bu kadar zaman anlayamamışsan, lütfen bu koltukta oturma. 

Bu tip açıklamalar kendisinin seçim sonrasında koolisyon ortağı olacağı partiyi de net bir şekilde ortaya koymaktadır. Şimdi " Dinleseydik" dediği teklifleri, o zaman kabul edebileceği de çok açık ve seçiktir. Bunu 07.03.2010 tarihinde Batman İl Kongresinde yaptığı konuşmada da “Bu sorunu çözmeye talibiz, kardeşlik içinde çözeceğiz. Sağlıklı, güçlü bir ekonomi politikası izleyerek çözeceğiz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye yaratarak çözeceğiz. Toplumsal barışın bir parçası olacaksa biz genel affa 'evet' deriz." sözleriyle de açık ve seçik olarak belirtmiştir. 

Saygıyla kalın. 

 
Toplam blog
: 28
: 444
Kayıt tarihi
: 23.04.10
 
 

Merhabalar, Balıkesir de ikamet ediyorum. 30 yaşındayım. Muhasebe işi ile ilgileniyorum. Genel olara..