Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sivilcenin 5 nedeni

Sivilcenin 5 nedeni
 

Gün içinde işyerinde, sokakta, restoranda, arabada ya da markette yaklaşık 200 kez telefonumuza dokunuyoruz.


Hepimiz aynı sorunu biliyoruz. Sivilce tam da en olmaması gereken zamanlarda belirir yüzümüzde.  Fazla yağlı beslenme, çok sigara içme ve aşırı tatlı yemenin ciltte sivilcelenmeye neden olduğunu az çok hepimiz biliyoruz. Ama aşağıda sizinle paylaşacağım 5 nedenden uzak durarak en azından vazgeçilebilir zararlı alışkanlıklardan kurtulabilirsiniz.

1. Yanlış makyaj yapmak

Biliyoruz ki, kalitesiz makyaj ürünlerinin yanı sıra kapatıcılar ve fondötenler de var olan sivilceleri kapatma yeteneğine sahipken aynı zamanda sivilce oluşumuna da neden olabiliyor. Bu yüzden kullanılan ürünlerin cildin nefes almasına olanak tanıyor ve cilt tipine uygun olmasına dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca özellikle yaz aylarında sıcaklarda yoğun makyaj yapmanın da sivilceye neden olabileceğini belirtiyor uzmanlar. Mümkün olduğunca cildi dinlendirmek ve güneşle irtibatını sağlamak hem var olan sivilcelerin daha hızlı iyileşmesine hem de oluşabilecekleri önlemeye yardımcı olacaktır.

2. Kirli ellerle yüze dokunmak

Ergenlik döneminde annelerimizin bize sıkça hatırlattığı bir kural vardı, kirli ellerle yüzümüze dokunmamızı ya da sivilcelerimizle oynanamızı istemiyorlardı. Ellerimizde var olan bakteriler cildimizdeki gözeneklere yerleşiyor ve kendinelerine yaşam alanı oluşturuyorlar. Bu yüzden her cilt temizleme ürününde de aynı uyarıyı görebilirsiniz. Yüzünüzü temizlemeden önce ellerinizi mutlaka yıkamanız gerekiyor.

3. Cep telefonundaki bakteriler

Elimizden bırakmadığımız cep telefonlarının aslında birer bakteri yuvası olduğunu söylemek hiç yanlış olmaz sanırım. Araştırmalara göre, gün içinde işyerinde, sokakta, restoranda, arabada ya da markette yaklaşık 200 kez telefonumuza dokunuyoruz. Her seferinde de elimizdeki bakterileri cep telefonuna aktarmış oluyoruz. Bu yüzden çantanızdan eksik etmediğiniz dezenfektan mendiller ya da sıvılarla elleri ve cep telefonunu arada bir temizlemekte fayda var.

4. Sürekli yüzle temas eden saçlar

Evet, saçlarımız da tıpkı diğer etkenler gibi bakterileri toplayan ve taşıyan önemli bir platform. Sürekli yüzümüzde, gözümüzdeki saçlar sayesinde bakteriler kolaylıkla cilt gözeneklerine yerleşebiliyor. Saçlarınızı açık bıraksanız yüzünüze düştüğü anda kulak arkasına atabilir, geriye doğru tarayabilir, atkuyruğu ya da minik bir topuz yapabilirsiniz. Bu yüzden her zaman yanınızda bir saç lastiği ya da minik bir toka taşımayı ihmal etmeyin.

5. Uykusuzluk sivilce dostu

Aramızda hala düzenli uykunun güzelleştirdiğini bilmeyen var mı… Cilde parlaklık verdiğini, bakışları aydınlattığını ve gençlik aşısı etkisi yarattığını biliyoruz. Tam tersi uykusuzluğun da stres dolayısıyla ciltte sivilcelenmeye neden olması çok normal. Fazla alkol, asitli içecekler uykusuzluğun nedenleri arasında.

 ?

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..