Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Siyaset bilimci gözü ile AKP ne yapmalı?

Siyaset bilimci gözü ile AKP ne yapmalı?
 

Herkes seçimin sonuçlarını analiz ediyor, anı yorumluyorlar ki doğru yapıyorlar çünkü büyük bir zaferdir yorumlanması lazım.Ancak ben şimdi AKP'nin ne yapması gerektiği hakkında yazmak istiyorum çünkü seçim bitti gitti ufka bakma lazım.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ;Tayyip Erdoğan artık her türlü zıtlaşmayı bırakmalıdır çünkü böylesine büyük bir zafer sonrası merkezden aldığı artık tescillenen bu sonuçtan sonra artık uzlaşmacı bir rota izlemeli. Bu bağlamda ilk sınav Meclis Başkanı seçimidir.Erdoğan'ın Arınç yerine Cemil Çicek'i aday göstermesi daha mantıklı bir hareket çünkü Arınç merkezin sevdiği bir isim değildir kaldı ki kendisi insanları kızdıran konuşmalar, açıklamalar yapmıştır ancak tansiyonu arttıracak söylemler AKP'nin ihtiyacından çok uzak.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ;Yeni Cumhurbaşkanı adayı gösterilecek kişi şu sonuçtan itibaren AKP dışı çevrelerinde onayını alacağı bir isim üzerinde durmalıdır. Dayatmacı olmamalıdr zira dayatmacılık AKP iktidar sürecinde yıpratır.
ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİ VE REFORM SÜRECİ;Artık AKP ıvır zıvır reformları bırakıp çok daha ilerici anayasa değişiklerine imza atmalıdır ve demokrasi yolunda gerçekçi olduğunu Türk milletine bu değişiklerle kanıtlamalıdır.

Son olarak tekrar değinmeliyim, Tayyip Erdoğan kesinlikle Bülent Arınçtan Kurtulmalıdr.

 
Toplam blog
: 11
: 1287
Kayıt tarihi
: 25.02.07
 
 

23 yaşında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi 4. sınıf öğrencisi. Bilgi Üniversitesi Sulh K..