Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetin sosyal medya etkileri

Siyasetin sosyal medya etkileri
 

Facebook Tepkileri


Eskiden mertlik vardı. Küsmenin bile bir adabı usulü vardı. İki parmagını birleştirip yüzüne küstüm der ve konusmayı keserdin. Ortalıkta ahkam kesip memleketi kurtardığını zannedenler beş yasındaki cocugun mertliğini gösteremeyecek kadar ikiyüzlüler. 
 
Facebookda arkadaşlıgını kaldırmış. Aferin sana ülkeyi kurtardın... 
 
Baskasının düşüncesine saygı göstermeyip kendi düşüncelerinin yegane doğru olduğu hayaliyle, sadece ve sadece kendilerini kandırmakla birlikte caillounun hayal dünyasında yaşamaktalar. 
 
Cumhuriyet tarihinde sancısız geçmiş hiç bir dönem maalesef olmamıştır. Su parti şöyledir, bu parti böyledir, o böyle iyi yaptı bu şöyle kötü yaptı gibi saçmalıkları yazacak değilim ancak bir kac söz etme gereği hissediyorum. Nede olsa ifade özgürlüğümüz var çok şükür...
 
Sokaklara çıkıp hukuksuz, kanunsuz her türlü pervasızlıgı gösterenler demokrasiyi, azınlık haklarını, özgürlükleri, ifade özgürlüğünü anlatmaya çalışırken aslında en büyük hak gasbını, başkalarının özgürlük alanlarına müdahaleyi ve kendi gibi düşünmeyenlere olan asla kabul görmez, sadece ben bilirim ve ben istersem o olacak eylemlerini yapmaktalar. 
 
Türkiye Cumhuriyeti Laik, Demokratik, Sosyal bir Hukuk devletidir. Bu temel ilkeleri savundukları bahanesiyle halkın çoğunlugunun oylarını tam 8 ayrı seçimde ve çok yüksek oranda alarak demokratik yollarla secilmiş hükümete darbe yapmak, sandıkta alamadıkları meşruiyeti ve yetkiyi sokaklarda kaos oluşturmak suretiyle alabileceklerini zannedecek kadar cahiller.
 
Kamu düzenini bozan, bir nevi işgal zihniyeti ile hareket eden güzel ülkemin insanlarının yaptıkları eylemler neticesinde ortaya çıkan magduriyetlerin tek sebebi olmamaları gerektiği yerlerde olanlar ve vatandasın ortak kullanım hakkı olan yerleri savas alanına cevirmek suretiyle işgal etme girişimleridir. 
 
Polisin görevi kamu düzenini sağlamaktır ve tüm avrupada hatta dünyanın bir çok medeni ülkesinde bu ve benzeri olaylarda polisin tavrı çok daha şiddetli ve acımasız olmuştur. Zannetmeyin ki polisin yaptıklarını savunuyorum, zannetmeyin ki eyleme, hak arayışına karşıyım, zannetmeyin ki bidon kafalı veya göbeğini kaşıyan adamım ! Ben de sizler gibi Türkiye Cumhuriyet vatandaşıyım ve unutmayın yazdıklarınızın her satırında, her kelimesinde sadece hükümete hakaret etmiyorsunuz. Sizler bu hükümete oy vermiş Türkiye Cumhuriyeti secmenlerinin % 50 sine yapıyorsunuz bu hakaretleri. Böyle bir özgürlük yok, biz size böyle bir hak vermiyoruz. 
 
Nasıl ki gezi parkı olaylarında amacı doğayı koruma olmayan çıkarcı insanlar vardı şimdi de ölümü bahane edip ortalığı karıştıran fırsatçılar var. Olayı Berkin'in ölümüne üzülenler ve üzülmeyenler olarak ayırmayın bunu çirkin boyutlara taşıyan fırsatçılar ve matemi matem gibi yaşayanlar olarak ayırın. Bizde acı evde yaşanır, seçim sandıkta yapılır...
 
Son olarak; Kanuni Sultan Süleyman' nın son sözlerini hatırlayalım...
 
Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi
 
Ko bu ays u isreti çünkim fenâdur âkibet
Yâr-i baaki ister isen olmaya tâat gibi
 
Olsa kumlar sagisinca ömrüne hadd ü aded
Gelmeye bu sise-i çarh içre bir sâat gibi
 
Saltanat didükleri ancak cihân gavgaasidur
Olmaya baht u saâdet âlem-i vahdet gibi
 
Ger huzûr itmek dilesen ey Muhibbî fârig ol
Var midur vahdet makaami gûse-i uzlet gibi
 
Kalın sağlıcakla. Barış ve sevgi dolu günler dileğimle...
 
Toplam blog
: 4
: 529
Kayıt tarihi
: 20.10.11
 
 

Turizmciyim. Siyaset ve futbol ile yakından ilgiliyim. ..