Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Siyasi hashtag “Kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın”

Siyasi hashtag “Kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın”
 

Reyhanlı Saldırısı


Hani Twitter’da ülke gündeminde oluşan olaya daha siyasetten bi gram anlamayan çocuklar neye niçin tepki verdiğini bilmeden çoğunluğun arkasından giderek etiketler oluşturur ya “hepimiz falanız, kahrolsun şu, yıkılsın bu” gibi. İşte bu “Kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın” sözcüğü de siyasi literatürün bir hashtagidir.

Çok fazla uzaklara bakmaya gerek yok. Şurada daha birkaç ay önce Suriye’yle yaşadığımız ilk büyük kriz olan uçak düşürme olayından sonra açıklama yapılmıştı “Kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın” diye. Hatta o zaman sabrımızın sınanması sonucu angajman kuralları değişmiş ve sınıra yaklaşan hedefler vurulacak denmişti. Sonra birkaç medya ise her akşam bülteninde “Bugün Suriye’den sınırımıza yaklaşan bilmem ne helikopteri savaş uçaklarımız tarafından 500 metre kala geri döndürüldü…” diye devam eden ve angajman kurallarına vurgu yapan haberler yapmaya başlamıştı sanki bi helikopterle Suriye Türkiye’ye saldıracak gibi.

Hoooop ardından Akçakale’ye top mermileri düştü bakalım sabrını sınayınca ne oluyor dercesine ve arkasından yine bildik açıklama.

İsrail’le ilişkiler, terörist saldırılar, verilen şehitler, Rumların Akdeniz’de petrol araması gibi daha onlarca olaydan sonra hiç bıkmadan usanmadan aynı açıklama yapıldı.

Nejat Uygur’un Zamsalak gösterisi izleyenler üstadın sahnede dayılanma tiplemelerini hatırlayacaktır.

Nejat Uygur “Bana bağırma” diye sahnede partnerinin üzerine yürür ve partneri de “Bağırırsam ne olur lan” der.  Üstatsa bu sert karşılık karşısında altta kalır ve “Sesin kısılır” diye korkarak cevap verir.

Şimdi Türkiye’de ha bire “Kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın” diye açıklama yapıyor. Biri çıkıp “Sınarsak ne olur” derse Türkiye ne der çok merak ediyorum.

Yazının Yayını: http://www.mehmeteminztrk.com/siyasi-hashtag-kimse-sabrimizi-sinamaya-kalkmasin/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..