- Kategori
- Siyaset
Siyasi skor yazarları

Spordan sonra siyasi yazılara da bulaştı skor yazarlığı. Herkes seçimin sonuçları üzerine yazıp, seçim öncesi AKP aleyhine yazı yazanları halkı anlamamaktan başlayıp, vakti dolmuşluğa kadar suçlamalar ile eleştiriyor.
CHP yi ve Baykal'ı savunacak, halkı aptallıkla itham edecek değilim. Ama son seçimlerden sonra yazılanlar siyası skor yazarlığından başka bir şey değil. Seçim öncesi her cenahtan yazarları okudum. En AKP yanlısı yazar bile %4O üzeri bir sonuç beklemiyordu. Tarhan Erdem'in çalışmasına kadar en iyimseri; geçen seçimdeki oy oranının biraz üzerinde diyordu.
Bir iktidarın % 47 oy alması her şeyi haklı çıkartır mı? % 47 almış bir iktidara karşı yazı yazılamaz mı? Beyefendilere kalsa AKP nin geçen 5 yıl yaptığı her şey doğrulanmış, AKlanmıştır ve buna muhalefet edenler, karşı yazı yazanlar toplumu anlamayan, emekli olması gereken insanlardır.
İyi ama herkesin kabul ettiği olaylarda mı uydurmadır? Bu sonuçta halkın dediği ile yaptığının uymamasının hiç mi payı yoktur.
1 Milyar dolarlık anlaşmaya imza atıp, atmadım diyen, sonra kendi bakanlığı olan dışişleri bakanlığı imzaladık diye açıklamasıyla yalanlanan, beni dindar olduğum için seçmediler diyen kimdi ?
Apo'ya "sayın" , şehitlere "kelle" , çiftçiye "ananı da al git" diyen , "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" deyip oğlunu askere yollamayan kimdi ? 28 yaşındaki oğlu 200 Tırlık "gemicik" alan delikanlı bu ülkede başbakanlık yapmadı mı ? 2 ay boyunca ordu ile Irak'a girsek mi , girmesek mi oyunu oynanmadı mı bu ülkede ?
Vergiler artmadan oğlu mısır ithal eden, kaçak villa yapan, ihalesiz Tüpraş’ın bir bölümünü Offer’e satan da yoktu herhalde ?
Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Bunlar oy kaybettiren önemli konular değilmiş demek ki "şeçim" adlı halk nezdinde yapılan sporda . Tribünleri dolduran esnaf , çiftçi, emekli adlı taraftar gruplarının, öldük bittik bir daha mı AKP çığlıkları yalandan destekmiş. Büyükşehir tribünlerindeki kapkaç ve terör yalanmış. Hele "Karadeniz "adlı taraftar grubu 5 yıl fındık adlı oyuncuyu ucuza sattığı için AKP ye kızıp, yine AKP oy atmış.
CHP takımının kaptanı Deniz Baykal tribünlere sempatik gelmemektedir. Yaşlıdır, takımı gençlere kapatmıştır.
Muz orta yapamamakta, taraftara "seyir zevki" ve bedava erzak vermemiştir. Bence de en kısa sürede değişmeli ve onla beraber takımın en az yarısı da gitmelidir.
Ama şu da unutulmamalıdır, son maçta - son seçim de "-AKP’nin sağ kanadından saldır, yaptığı hataların üzerine git" "-Tam saha pres yap, çok yumuşak muhalefetsin "diyen yine bu skor yazarları ve tribünler değil miydi ?
Şimdi de bu skor yazarları ve tribünler bize;
"-CHP kaybetti çünkü yaratıcı oynamadı, umut vermedi" diyor.
Doğrudur CHP ve diğerleri pek umut vermedi , korkulara oynadı. Ama halk umuttan çok yıldız oyuncu İSTİKRARIN kaybı korkusuna oy verdi AKP'ye.
Bakalım gelecek günlerde istikrar sürecek mi ve istikrar uğruna göz ardı edilen faktörler gelecekte İSTİKRARI sakatlayacak mı ?
Ama kesin olan bir şey var seçim oyununu 47-21 kazanmak, kazanın haklı ve her şeyinin doğru ve AK olduğunu, kaybedenin haksız ve gerçekleri görmediği anlamını çıkarmaz, sayın skor yazarları .
Hele hali hazırda diğer takımların attığı oylar 53 ile 47 den daha büyükse ...