Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '07

 
Kategori
Kentleşme
 

Siz Şanslısınız !(Ya diğer ilçeler)

Siz  Şanslısınız !(Ya diğer ilçeler)
 

Turizm yörelerindeki kentler, kasabalar, hatta köyler çok şanslı. Neden mi? Neden olsun, her bakımdan. Bir defa kent isminiz marka oluyor.

Sizi, bırakın ülkemizin insanları, dünya insanları tanıyor. Kendi ulusumuzun fertleri tanıyor. Bu ülke kültürüne yerleşiyorsunuz.

kültüre yerleşme çok geniş anlamlar içeriyor. Günlük aktüaliteden sosyolojik olaylara kadar hergün gündem de kalıyor. Deniz kültüründen, yayla kültürüne, etnoğrafik yöresel el işlerinden, hediyelik imalatına, hizmet sektörü kültüründen, meslek çeşitliliğine bir panaroma çizerken; sanatın her dalından kariyer sahiplerinin kendi dallarında kent sorunlarını gündeme getirmesi kent şanslılığını öne çıkarıyor. Kültürel üst yapılaşmalar, arkeolojik potansiyel, sanatın her türünün sansasyon yaratan entelektüelleri, sanat olaylarını kente çektiğinden, Bütün bu konularla ilgilenen çevreler kent sorunlarını da gündeme getiriyor.

Ülke yönetimine yön verenler, yatırım yönlendiriciler, politik yetkililer orada tatil yapıyor. O kentlerde mastır proğramların seminerleri veriliyor, Kongre turizmine ev sahipliği yapıyorsunuz. Bütün bunlar sizin şans sayfanıza yazılıyor. Elbette her iyiye layıksınız, yine de şanslısınız.

Bütün bunları kıskanıyormuyuz ? Hayır! diğer taraflar unutulmasın diyorum.

Ya Anadolu'nun bir ilinin bir ilçesinin yerini, haritada bulan yüzde kaç kişi çıkar. Ancak hamasi edebiyat veya politik propagandalar da geçer, Gitmesek de bilmesek te orası bizimdir.

Bu Anadolu kasaba ve ilçelerinin genel kaderi ilçe yöneticilerinin yeteneğine samimiyetine kalmıştır. Genel anlayışta eleştiren olmaz, herkesinde bir şekilde ilişkisinin olduğu yöneticiler kendi insafları ile hareket ederler.

Alternatif muhalefet olsa da o cenahta fazla birikime sahip olmayınca veya aynı yönetim anlayışına talip olduğundan yönetsel ve yatırım ölçeğinde ciddi eleştiri muhalefet ortaya koymazlar.

Ödenek tahsisi siyasi etki ve ağırlığa bağlı.

Medya desteği yok, parlamentoda üyesi yoksa siyasi destek fazla olmaz. İller Bankası tahsisi ne ise onu kesintisiz alabilmek zaten imkansız. Encümen üyeleri de zayıfsa kaderinizle başbaşasınız.

Ama turizm yöre kentleri olarak kamuoyu desteği arkasında olan kentler öylemi.

Siz şanslısınız!

Nariçi

Foto: Gölbaşı'ndan görünüm.


















 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..