Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Siz Nasıl Bir İstanbul İçin Oy Vereceksiniz?

Siz Nasıl Bir İstanbul İçin Oy Vereceksiniz?
 

Türk demokrasi tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul gören yerel seçimlerin birine daha gelmek üzereyiz. Türkiye’nin dört bir yanında seçmenler, bölgelerini 5 yıl süre ile yönetecek olan il ve ilçe belediye başkanlarını, il genel meclisi üyelerini ve yaşadıkları mahallelerin muhtarlarını seçmek üzere 29 Mart 2009 Pazar günü sandık başına gidecekler.

Bu yıl 48 milyon seçmenin oy kullanacağı yerel seçimlerde oy verme işlemleri, tüm bölgelerde 08.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Ülkemizde genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimler de; siyasi partiler arası ideolojik rekabetin, hizmet yarışının ön plana çıktığı demokratik süreçler olmaktadır. Her aday, diğer adaylarınkinden daha yararlı gördüğü hizmet vaatleri sayesinde bölgesinde seçilmeyi ümit etmektedir.

Ama birçok yerde siyasi partilerden daha çok, adaylar ön plana çıkmaktadır. Seçmenler yerel seçimlerde ideolojik olarak destekledikleri siyasi partilerden ziyade, yaşadıkları yerlere hizmet olarak en çok katkıyı sağlayan veya sağlayacağına inandıkları aday isimleri seçmek isterler.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin İstanbul bölümünde üç partimizin İstanbul adaylarının adı, diğer partilerin adaylarınınkinden daha fazla ön plana çıktı. O da ne yazık ki hangi adayın İstanbul’a en iyi hizmeti verebileceği kaygısından daha çok, iktidar partisiyle muhalefetteki partiler arasında süregelen siyasi çatışmalar yüzünden. Seçimde kullanılacak oylar ve elde edilecek sonuç, bir anlamda İstanbul halkının nasıl bir kent yönetimini tercih ettiği sorusuna cevap olacaktır.

Her şeyden önce İstanbul, mazisine yakışır bir kent yönetimini hak ediyor. Tarihte bir çağı sona erdirip, yeni bir çağ başlatan, iki büyük imparatorluğa başkentlik eden iki kıtanın şehri; sahip olduğu doğal güzelliklerin de hakkını almak istiyor. Geçtiğimiz günlerde hizmete giren metrobüs ulaşımıyla dünyanın en gözde şehirleri arasında bir aşama daha kaydeden İstanbul, vizyonuyla da bu gelişimini tamamlamak istiyor. Ve bu vizyonu sağlayacak bir belediye başkanını hak ediyor.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..