Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

Sizi istemeyen birine ısrar ederseniz istememe katsayısı artar

Sizi istemeyen birine ısrar ederseniz istememe katsayısı artar
 

Sizi istemeyen zaten istemiyordur. Lakin sizi isteyip istemediğini bilemezsiniz. Bu durumun anlaşılması gerekir; çünkü belki istiyordur da söyleyemiyordur (sizden bekliyor, tereddüt ediyor, tanımıyor vs) Normalde bir adım atılır/isteğinizi söylersiniz. Olumsuzsa her ihtimale karşı (anlamadı/duymadı) ikinci bir teklif yaparsınız. Yine olumsuz ise arkanızı döner gidersiniz.

Burada hayır dese bile o kişiyi kandırıp ikna edebilirsiniz ama bu bir şeye yaramaz. Sizin için önemli olan onun sizi gerçekten isteyip istemediğidir. Sizin yapacağınız bunu tespit etmek;  illa da olsun anlamında ikna etmek/kandırmak değil. “Zamanla yakından tanır, alışır, ister” Olabilir; ama bu bizim medeni ilişkiler anlayışımıza uygun değil. Bir kişi sizi kafadan reddettiyse o iş bitmiştir. Ha, sonradan yanıldığını söyleyip dönebilir; isterseniz kabul edersiniz.

“Bir kere söyledim kabul etmedi ben de bırakıp gittim” Bu hatadır; çünkü hayatta bir kere söylemeyle kabul edilmeyen durumlar vardır. Kadınlar örneğin kendilerini naza çekmek için başlangıçta hayır derler. İkinci defa da hayır dedikleri zaman iş biter. Hem olsa bile iki hayırdan sonra gelen evet’ten hayır gelmez. Ya da sizinle oynuyordur.

Elbette bütün bunlar “tanışalım” anlamında; değilse nihai amacınız (evlenmek, sevgili olmak, arkadaş olmak vs) daha sonra. Belli bir süre geçecek. Görüşecek konuşacaksınız, birbirinizi tanıyacaksınız hani nihai amacınız neyse evlenirsiniz, sevgili olursunuz, arkadaş olursunuz ya da olmazsınız.

Israr karışık bir durum… Kimi gerçekten istendiğini anlamak için ısrar edilmesini istiyor. Çünkü ısrar etmek istendiğinin biraz ölçüsü. Siz ilk adımda ve özellikle ikinci adımda biraz ısrar edecek onu istediğinizi göstereceksiniz. Israrın dozu yüksek olabilir ama adım sayısı iki olacak. Bir şeyi benden üçüncü kere isteyeni peygamber olsa kovarım! Git gel ısrar et, yapışkan, yakasından düşme, istese bile sizden soğur. Israrla, istediğinizi elde edemezsiniz. Sadece biraz ısrar edeceksiniz çünkü insanların böyle bir ölçüleri var. Ağız ucuyla bir kere söyledin gittin ciddiye almazlar.

Söylemeden gelen/istemeden teslim olan durumları da var… Valla bence bu kimseler art niyet yoksa dünyanın en mükemmel insanları. Söylemek/teklif etmek de neymiş, onu istiyorsan kalkar yanına oturursun. Yüzüne bakarsa devam; değilse yanlışlık oldu! 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..