Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Sizin Vücut Tipiniz Hangisi?

Sizin Vücut Tipiniz Hangisi?
 

Vücut tipleri temelde elma tipi, armut tipi, kum saati ve dikdörtgen olmak üzere 4’e ayrılır.

 

Elma Tipi

Elma tipi vücut kiloların göbek çevresinde toplandığı, kalça ve bacakların ince kaldığı vücut tipidir. Aslında bu tip metabolizma hastalıkları için risklidir. Kişi kilo aldıkça göbek çevresi yağlanmaya başlar. Bütün organlarımız da bu bölgede bulunduğu için organ yağlanmaları da bu tipte en çok görülür.

 

Armut Tipi

Üst kısmı dar, basen va kalçaya doğru genişleyen vücut tipidir. Kişiler kilo aldıkça bel ve çevresi daha zayıf kalırken, basen ve kalça çevresi daha hızlı kilo alır.

 

Kum Saati

Genel olarak ince bel, eşit omuz ve kalça genişliği olan vücut tipidir. Genelde kilo alındığında orantılı olarak alınır, orantılı olarak verilir. Belirli bölgelerde toplanmaz.

 

Dikdörtgen

Omuz ve basen genişliği genellikle aynı oranda ve bel oyuntusunun çok belirgin olmadığı vücut tipidir.

 

Peki, vücut tipiniz neden önemli?

Biz diyetisyenler beslenme ile kilo vermenizi veya kilo almanızı sağlayabiliriz. Ama vücut tipimiz bizim genetiğimizdir, beslenme ile bunu değiştiremeyiz. Örneğin; sizin vücut tipiniz elma ise bunu diyet ile kum saatine çeviremeyiz. Sadece kilo verirseniz daha küçük bir elma, kilo alırsanız daha büyük bir elma vücudunuz olur.

 

Bu nedenle öncelikle vücudunuzu tanıyın ve sevin. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin. Kendi yapınızı tanıyıp, severseniz hedeflerinizi daha gerçekçi oluşturabilirsiniz. Gerçekçi hedefler hem daha çok mutluluk sağlar hem daha çok motive eder.

 

Diyetlerin başarısız olmasının bir nedeni de gerçekçi olmayan hedeflerdir. Kişi hayalindeki hedefe ulaşamadıkça motivasyonunu ve inancını kaybeder. Bunun sonucunda da eski kötü beslenme alışkanlıklarına geri döner.  Bu yüzden siz siz olun öncelikle bedeninizi tanıyın. Sonrası daha kolay olacaktır.

 

Hepinizi mutlu hafta sonları dilerim..

instagram: @mutlubeslenmerehberi

https://www.instagram.com/mutlubeslenmerehberi/

 
Toplam blog
: 5
: 292
Kayıt tarihi
: 14.03.17
 
 

Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölğmü'nü 20116 yılında bitirerek 'Diyetisyen'lik hay..