Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sn. Melih Gökçek'e kırmızı kart mı?

Sn. Melih Gökçek'e kırmızı kart mı?
 

Merhaba değerli okurlar,

Öncelikle, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Melih GÖKÇEK'i merak edenler için kısa bir özgeçmiş vereceğim...

20 Ekim 1948 yılında Ankara Keçiören’de doğan Sayın GÖKÇEK, aslen Halfetilidir. Çocukluğu Gaziantep’te geçmiştir. İlk, orta ve lise tahsilini orada yani Gaziantep’te yapan Gökçek, A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrencilik hayatına başlayınca 1967 yılından itibaren tekrar Ankara’ya yerleşmiştir. Gazi Üniversitesi, Gazetecilik Yüksek Okulunu bitiren Sayın Gökçek Gazeteciliğe, yerel Gaziantep Haber Gazetesinde başlamıştır. Parlamento muhabirliği de yapan Gökçek, askerlik görevine başlamadan önce Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Muavinliği görevinde de bulunmuştur.

Yedek subaylığını Kıbrıs Güzelyurt’ta yapan Gökçek, askerlik dönüşü ticaret hayatına atılmış ve mahalle mahalle gezerek arabasının arkasında yumurta satmaya başlamıştır. 1984 yılında Anavatan Partisinden Keçiören Belediye Başkanlığına aday olarak seçilmiştir. 1989 yılından itibaren de, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne getirilen Gökçek, bu görevini 1991 yılı başlarına kadar sürdürmüştür. 1991 yılında Refah Partisine geçen Gökçek aynı yıl içinde Keçiören bölgesinden Ankara Milletvekili olarak Parlamentoya girmiştir.

1994 yılında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak seçilen Gökçek, 1999 yılında ikinci kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez iki dönem üst üste Büyükşehir belediye başkanlığına seçilen kişi oldu. 2004 Yılında ise, bir rekora imza atarak, üçüncü kez yine aynı göreve seçilmiş ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi olmuştur.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Gökçek’in en büyük hobisi futbol oynamak ve fotoğrafçılıktır.

Sayın GÖKÇEK'in, 15 senede aldığı en ağır eleştiri ise, su meselesinde yaşanmıştır. Ankara'nın susuz kalmaması için halktan habersiz Kesikköprü'den getirilen suda yüksek arsenik olduğu, kanserojen etkiler olabileceği iddia edilmişti.

Bunun dışında halkdan %82 doğalgaz zammı ve ulaşım ücretlerine yaptığı zamlar konusunda da oldukça yüksek düzeyde eleştiriler almıştır.

Evet değerli okurlar,

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra Sayın GÖKÇEK'in, Çankaya eski Belediye Başkanlarından Sayın Doğan TAŞDELEN ve Sayın Emin ÇÖLAŞAN'la ilgili unutulmaz polemiklerini, meydan okumalarını ve de TV kanallarındaki tartışmalarını da yukarıda ki özelliklerine ekleyebiliriz.

Bugünlerde ise Sayın GÖKÇEK, CHP'nin yolsuzluksavar silahı Sayın KILIÇDAROĞLU'nun hedefi durumunda...

Evet, Sayın KILIÇDAROĞLU tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 23 euro'ya satın aldığı doğalgaz sayaçlarının, Ankara Büyükşehir Belediyesince 168-224 euro'ya varan fahiş fiatlarla satın alındığı iddiası ortaya atılmıştı.....

Bilindiği üzere, Sayın KILIÇDAROĞLU'nun ekran karşısında Sayın Uğur DÜNDAR'ın aracılığında ki davetini, Sayın GÖKÇEK'de kabul etmişti...

Sayın GÖKÇEK, güle oynaya ekran karşısında, yakasından iğneyi çıkartıp elindeki balonu patlatarak, Sayın KILIÇDAROĞLU'nun iddialarının, boş çıkacağını söylemektedir.

Ancak, gözden kaçırılmaması gereken bir husus vardır...

Acaba Sayın Başbakan'ın, 05.12.2008 tarihine kadar Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı açıklayacağım sözünü bayram sonuna ertelemesi, Sayın Başbakanın, Melih bey hakkındaki iddiaların sonucunu görmek istiyor düşüncesinden mi ileri geliyor?

Sanki Sayın Başbakan, Sayın KILIÇDAROĞLU ile Sayın GÖKÇEK arasındaki maçın sonucuna göre karar verecek gibi...

Ama, Sayın Başbakan, ola ki, Sayın GÖKÇEK'i aday göstermese bile, Melih beyin alternatifsiz olmayacağını düşünmekteyim...

Çünkü, Sayın GÖKÇEK, 15 yıldır Ankara'da yaptıklarına güvenerek yarışa bağımsız bile girse, en başda Sayın KARAYALÇIN olmak üzere, diğer adaylarla bu yarışı başa baş götürür ve 4. kez Başkan olabilir...

Bekleyelim ve görelim.....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..