Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Soğan dolması

Soğan dolması
 

SOĞAN DOLMASI


Soğan dolması Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yapılan gözde yemeklerden biridir.

MALZEMELER: 6 büyük soğan, 300 gr az yağlı kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 2 kaşık domates salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 parça ekşi pestil veya top sumak suyu (limon da olabilir)1 çay bardağı sıvı yağ, tuz,karabiber,kimyon,kuru nane,

YAPILIŞI: 6 tane büyükçe soğan soyulur üst ve alt kısımdan kesilir,  6 bardak  tuzlu sıcak suda hafif haşlanır ve soğan halkaları zedelenmeden çıkarılır. kıymaya yıkanmış  pirinç , tuz, salça, karabiber, kimyon, nane  konarak iyice karıştırılır. Bu malzeme soğanların içine doldurulur, soğanlar tencereye dizilir. Üzerine önceden suda ıslatılmış ve sıcak suyla iyice ezilmiş ekşi pestil  dökülür pestil yoksa yarım limon suyu veya top sumak suyu da konabilir. Soğanların üzerien birkaç kaşık sıvı yağ  gezdirilir, 2 bardak sıcak su dökülüp dolmaların üstüne bir kapak kapatılır  ve tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte  pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..