- Kategori
- Yemek - Mutfak
Soğan dolması

SOĞAN DOLMASI
Soğan dolması Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yapılan gözde yemeklerden biridir.
MALZEMELER: 6 büyük soğan, 300 gr az yağlı kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 2 kaşık domates salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 parça ekşi pestil veya top sumak suyu (limon da olabilir)1 çay bardağı sıvı yağ, tuz,karabiber,kimyon,kuru nane,
YAPILIŞI: 6 tane büyükçe soğan soyulur üst ve alt kısımdan kesilir, 6 bardak tuzlu sıcak suda hafif haşlanır ve soğan halkaları zedelenmeden çıkarılır. kıymaya yıkanmış pirinç , tuz, salça, karabiber, kimyon, nane konarak iyice karıştırılır. Bu malzeme soğanların içine doldurulur, soğanlar tencereye dizilir. Üzerine önceden suda ıslatılmış ve sıcak suyla iyice ezilmiş ekşi pestil dökülür pestil yoksa yarım limon suyu veya top sumak suyu da konabilir. Soğanların üzerien birkaç kaşık sıvı yağ gezdirilir, 2 bardak sıcak su dökülüp dolmaların üstüne bir kapak kapatılır ve tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun
NAHİDE ÇELEBİ