Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bayat ekmek pizzası

Bayat ekmek pizzası
 

PİZZA


Sokaklarda  poşetler içinde ağaçlara asılı ve çöp kutularına atılmış bayat ekmekleri gördükçe çok üzülüyorum. O anda açlıkla mücadele eden insanlar gözlerimin önüne geliyor, içim sızlıyor. Halbuki bayat ekmekler evlerde, çeşitli şekillerde değerlendirilerek, güzel yemekler yapılabilir. Aşağıda bayat ekmeklerden yapılan bir pizza çeşidini takdim ediyorum. 

BEYAT EKMEK PİZZASI

MALZEMELER: 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 kaşık domates salçası, 2 doğranmış domates, 2 sivribiber, evde varsa sucuk, sosis, yoksa patates, kabak, havuç, ıspanak, pırasa gibi sebzelerden herhangi biri olabilir, 5-6 adet siyah zeytin, (sebzeli yapılacaksa 1 adet soğan)

YAPILIŞI:  2 Yumurta bir kaseye kırılır, içine   süt,  sıvı yağ konularak iyice çırpılır,  yağlanmış borcama ekmekler dizilir, üstüne karışım yayılır. Bir küçük kasede salça suyla ezilerek malzemenin üzerine sürülür. Diğer taraftan 1 soğan soyulur rendelenir, rendelenmiş 2 adet havuç ve 2 adet  rendelenmiş kabak soğanlara eklenir, arzuya göre karabiber, tuz kimyon konularak hepsi karıştırılır. Bu karışım borcamdaki ekmeklerin üzerine serilir, ( bu sebzeler arzuya göre değiştirilebilir  pırasa, soğan veya  patetes, havuç, ıspanak  olabilir) üzerine  küçük doğranmış sosis veya sucuk da konabilir. Sadece sebze ile de  yapılabilir. En üste doğranmış domates  yayılır, 180 derece fırında pişirilir,fırından çıkarınca üstüne evde varsa kaşar peyniri rendesi serpiştirilir, 5 dk daha pişirilir, afiyetle yenir.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..