Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Soğan yemeği nasıl olur demeyin, deneyin

Soğan yemeği nasıl olur demeyin, deneyin
 

missss


YEMEK YAPMAK BENCE SANATTIR

AYNI ZAMAN DA AKIL VE DAMAK İŞİDİR... 

ASLINDA SEVGİ İŞİDİR 

Ne yaparsanız mutlaka öncelikle sevmeniz lazım, tıpkı yemeğinizi pişirirken de bir tutam sevginizi katın.. 

Yemek yaparken kalıpların içine kendinizi sokup sıkıştırmayın. 

Bir şeyler katın içine korkmayın tadı bozulabilir, ya bozulmayıp daha da lezzetli olursa! 

Oturup düşünmeye başlayın ve gözünüz de canlandırın ne olur aklınız gelenleri birbiri ile karıştırsanız. 

Tariflerin çoğu böyle çıkmamışmıdır? 

Tam bu nokta da şu söz aklıma geldi; 

''Bizim sorunumuz, hep düşünürken diğer kişilerin düşünmeden eyleme geçmesi'' bu da cesaretle olur.
 

Sevgili annem HATİCE COŞGUN'un bizlere çocukluğumuzdan beri yaptığı yemekler var bugün bir tanesini sizlerle paylaşacağım. 

Bu tarifler yokluk belası geliştirilip yapılmış ve mükemmel tadlar meydana çıkmıştır. 

Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. 

Ben annemin yaptığı yemekleri ajandamdamda ANNEMİN EMEKLERİ başlığı ile kaydediyorum. 

Herkesin annesinin yemek tarifleri mutlaka vardır. 

SOĞAN YEMEĞİ 

Malzemeler 

1 kilo soğan 

2 yemek kaşığı pirinç 

250 gr et veya kıyma 

karabiber 

pul biberi 

salça 

Yapılışı: 

Soğanları soyup, bir güzel yıkayın sonra irice doğrayın. Tencereye likit yağı 2 kaşık koyun ısısnıca içine et veya kıymanızı ilave edin ve pişmeye bırakın, arada kapağını kapatıp buharı ile pişmesini sağlayın. 

Etin pişme işlemi tamamlanınca içine doğradığınız soğanları ilave edin soğanla etin pişmesi devam ederken içine salça ve pul biberi ilave edip bir güzel karıştırın. 

Bir su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya devam etsin. 

Altını kısıp demlendirir gibi pişirmeye devam edin. Tuzunu da katıp bir taşım daha kaynayınca altını kapatın. 

Yemeğiniz hazır. 

Dinlendikten sonra tabağa alıp üzerine karabiber döküp afiyetle yiyebirsiniz. 

Not: Soğan kanı sulandırdığı için bazı ilaçlarla dikkat etmeniz, ya da bazı özel dönmelerde yememeniz gerekebilir. 

En derin selam ve saygılarımla... 

Son kararlarınız hep mutluluk versin!

 
Toplam blog
: 59
: 22888
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

''Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olur...'' ..