Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Solo Türk ve Anadolu Kartalları…

Solo Türk ve Anadolu Kartalları…
 

Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yıl kapsamında gerçekleştirilen ‘Solo Türk’ ve ‘Anadolu Kartalları’, gururlandırıcı projelerden! Dünyanın en büyük hava gösterilerinden RIAT’ta ‘En İyi Uçuş Gösterisi’ ödülü alan ‘Solo Türk’, gökyüzündeki gücümüzü havacılık tarihine yazdıran F-16 gösteri jeti. Konya 3. Ana Jet Üssü’nde çekimleri süren ve 29 Ekim’de gösterime girmesi beklenen ‘Anadolu Kartalları’ ise Türkiye’de ilk kez denenen yöntemlerle yaratılan bir cesaret belgesi.  

Yeşilyurt Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ndeki gösterisini canlı izleme fırsatı yakaladığım ‘Solo Türk’, 30 Ağustos etkinliklerini yayınlayan TRT 1 aracılığıyla Türkiye’nin soluğunu kesti. 1000 kilometrelik hızı ve güçlü motor sesiyle yürek hoplatan ‘Solo Türk’, kahramanlığın insan yüreğinden geldiğini limit zorlayan manevralarla hissettirdi. Dünyada 15 pilotun yapabildiğini başaran ‘Solo Türk’, yüksek alçalış oranıyla irtifa kaybetmenin yanı sıra bıçak sırtı köşeli hareketi ve yonca yaprağıyla da büyüledi. Farklı tasarımıyla mesaj veren ‘Solo Türk’ün işaretlerine gelince... Altın renkli ay-yıldız, Türk Bayrağı’na verilen değerin simgesi. Burundaki siyah-gri çizgiler, hızlı düşünüp davranma göstergesi. Kanattaki kartal ise özgürlük ve kararlılık sembolü!  

Bir diğer armağan, medyada çıkan haberlerin aksine, yapımcılığını sadece Fida Film’in üstlendiği ‘Anadolu Kartalları’! Geniş kapsamından dolayı zorlu bir çalışma gerektiren ve Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yılı için hazırlanan proje, 2009’dan beri hazırlanan senarist Hakan Evren’e göre bir ‘meydan okuyuş’. Binbaşı Kemal Tanaçan karakterindeki Engin Altan Düzyatan, ‘zor iş’ dediği pilotluğu başarıyla canlandırırken Üsteğmen Ayşe Dinçer’i oynayan Özge Özpirinçci de kadınların F-16 kullanmadaki becerisini gösterecek. Ülkemizde daha önce denenmemiş tekniklerle cesareti ve kabiliyeti bir araya getiren yapım, Türk Hava Kuvvetleri’nden Türk Milleti’ne 100. yıl armağanı olarak, gün saymakta.  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..