- Kategori
- Gündelik Yaşam
Son Manifesto

Kızı'nın kendi ayakları üstünde durmayı öğrendiğini, doğru kararlar verebildiğini ve çoğu zaman senden akıllı olduğunu kabullen artık. BÜYÜDÜ çocuğun.
Evde iş bölümü yok diye yırtınma. Ya kararlı ve ısrarlı ol ya da boşa sinir yapma bırak dağınık yaşasın.
Hayatındaki değişiklikleri kabullenmiş ve sindirmiş gibi görünme. Her an güçlü ve sağlam durmak zorunda değilsin. Arkadaşların seni anti depresan olarak görüyor ve senin üzgün ya da kızgın olabileceğin durumları kimse dikkate almıyor.
Herkesle iyi geçinmek zorunda olmadığını nihayet anladın. Şimdi seninle iyi geçinen azınlığın keyfini çıkar.
Vefa'nın da bir sınırı var. Empati kurduğun kadar mesafeli olmayı da öğren.
Dengeli ve mantıklı olmak için çaba harcama. Dengesiz ve dangalak olduğun zamanlarda daha çok eğleniyorsun.
Mantıklı, kaprissiz, tripsiz ve gelişimini tamamlamış birini bulma umudundan vazgeç.
Öyle adamlar sadece filmlerde olur gerçeğini kabullen.
Ama yine de doğru kişiyi bulacağın umudunu kaybetme. Doğru yer ve zamanda o seni bulacaktır. Kırmızı rujunu daha çok sür.
Hayatındaki dengeleri buldun. Bunları kaybetmemeye çalış.
Anneni anlamaya başladıysan yaşlanıyorsun demektir. Onun öğrettiklerinin sana yol göstermesine izin ver ama kimseyi çimdikleyip sırtına terlik atma.
İçki içmeye alış. 3. Kadehin seni uyutmasına izin verme. Konulara vakıf olamayıp millete sorunca fazla meraklı görünüyorsun. Karizmayı yerle bir etme.
Her pişirdiğini yemek zorunda değilsin. Kızım istedi, misafir geldi, canım çekti bahanelerinden vazgeç.
Bütçe yap. Yine açılmaya başladın. Ayak ve yorgan olayına odaklan. Ve hatta yaşlılığını düşün. Huzur evleri bile paralı.
Konuşmadan önce düşünmeyi öğrendin sayılır (en azından deniyorsun). Birazda sabırlı olmayı öğrensen. Sabır hala erdemlerin arasında değil ama olmalı.
Özlediğin ve görmek istediğin insanları gör. Bir daha fırsatın olamayacağını düşün.
Sevdiklerini öpmekten, dokunmaktan, sarılıp koklamaktan asla vazgeçme. Sana en çok keyif veren onlar çünkü. k.çları kalkıyor ama olsun; uzaktan sevmek sana göre değil.
55 yaş sınırını düşün ve idealin için çalış. Ege hayalinden asla vazgeçme. Planlarda sapmalar gecikmeler olsa da başaracaksın.
Sana zevk veren her şeyi imkanların elverdiği şekilde yap. Hayat bunun için güzel.
Korkma, korktuğun sürece kendine engeller koyarsın. Endişeler ise seni yaşlandırır. Rahat ol.
Tek başınalığın keyfini hiçbir zaman unutma. Seni özgür ve özgüvenli yapan her zaman o günler olacak.
Konserleri es geçme. Hayatına daha fazla müzik ve sanat kat. Dansa devam et.
Spor salonu fikrini hemen kafandan at. Daha karizmatik görüneceğin bir aktivite bul.
Yürüyüşlere başla ama üşenme. Kar yağdı, yağmur çiseledi, kuş mıçtı, misafir geldi falan deme. Misafiri de kat yanına yürü işte.
Uzun bacakları kıskanmaktan artık vazgeç. Seninkiler bu saatten sonra uzamayacak. Olanla yetin. Topukluya alış.
Elinde olanı paylaşıyorsun zaten. Olmadığı zaman bulmak için çabalama. O işleri Allaha bırak. Daha az çabayla daha fazla iş gördüğü kesin.
Küfretmenin Allaha havale etmekten daha rahatlatıcı olduğunu bilsen de çizgini sakın bozma. Yukardakine güven. Ceza verme konusunda senden daha deneyimli ve yaratıcı.
Yazmaya devam et. Hatta bir Ipad al ve koy çantana. Nerde ne zaman geleceği gerçekten belli olmuyormuş bu perilerin.
Milli piyangodan ve fallardan vazgeçme. Elbet bir gün, birinden biri tutturacak.
Felsefik, ütopik ve kendini geliştirme olarak adlandırılan yayınlardan uzak dur. Bu yaşa kadar kendini geliştirmediysen geçmiş ola zaten. Sen deneyimlerinle 2 tez ve üstüne birde “best seller” yazarsın zaten. Keyifli macera ve polisiyelere devam ...
Bir dahaki hayatında yeni taşındığın ve yeni eşyalarla döşediğin eve yavru kedi ve köpek sokma. Her sabah uyandığında kendini yeni bir kabusun içinde bulma.
Büyük konuşma. Asla yapmam deme. Kader ve kısmet denen şey sana o büyük konuştuklarını bir güzel yalatır.
Süt içmeye başla. Şurada menapoz’a 2 kaldı. Kemiklerin eriyecek, kafanla dizlerin aynı hizada dolaşacaksın haberin olsun.
Zaten renkli kadınsın daha fazla renkli giyinmene gerek yok. Arada olgun ve sofistike bir kadın gibi görünmeye çalış.
Merkür’e, dolunaya sövmekten vazgeç. Onlar da seni sevmiyor zaten.
Ota b.ka ağlar oldun. Çok antipatik bir durum. Silkelen ve kendine gel.
Sen sabahları gülümseyerek uyanan mutlu bir kadınsın. Bunu kimsenin unutturmasına ya da bozmasına izin verme.