Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '14

 
Kategori
Deneme
 

Son mesaj

Son mesaj
 

1930 MODEL DİLLİNGER'S FORD


 1

1 - Uyuşturucu ve kadın ticaretini de yöneten Hispanik çetenin mahallesi.

Küçük kızları önce tavlayıp sonra zorla uyuşturucu müptelası yapan, ardından fuhuş’a ve uyuşturucu satışına sürükleyerek kullanan ve en küçüğünden en büyüğüne esnaftan haraç toplayan, faili meçhul bir çok cinayeti olduğu bilinen ancak polisin bir türlü baş edemediği çete elemanları mekanlarının önünde toplanmış sohbet ediyor, günlük işleri tartışıyorlar. Tedirgin ve ürkek adımlarla gelip geçenler, korkularından hızlı, koşar adımlarla kaçarcasına uzaklaşmaya çalışıyor oradan.

Tam o sırada caddenin karşısına 1930 model, kapıları ters açılan, zaman tünelinden geçip gelmiş gibi duran siyah Ford yanaşıyor, arabanın görüntüsüyle örtüşen, eski siyah beyaz filmlerdeki  renksiz, fötr şapkalı, siyah takım elbiseli,4 adam iniyor. Ellerinde tamburlu Thompson makineliler var.

Gangster filmlerinden çok iyi tanıdıkları bu görüntünün hemen karşılarında belirmesine şaşkın gözlerle bakan çete üyeleri ve sahneyi gören diğer insanların beyinleri bu resmi anlamlandırmaya çalışmakla meşgul.Ancak indikleri arabadan hızlı ve kararlı adımlarla yürüyen adamlar caddeyi geçmiş ve çetenin bulunduğu kaldırıma varmak üzereler. Tamburlu stenleri doğrultup çete üyelerinin tamamını kurşun yağmuruna tutmaları bir kaç saniye sürüyor. Arabaya dönüyorlar binip hızla uzaklaştıklarında arkada kalan katliam ve kan gölü.

Olaya şahit olan insanların da halen kavrayamadığı bir sahne.

Neredeyse durumdan memnun olan ve bir iç çatışma yargısına varan polisin olayı fazladan kurcalamamsıyla da kapanıp giden bir temizlik !

2- Dıştan bakışta orta halli ailelerin yaşadığı görüntüsü veren bir evin oturma odası. Tek bir koltuk üzerinde elindeki içki şişesini diplemiş, başı omuzlarına düşmüş diğer elinde tabancayı tutan adam ani bir hareketle tabancayı şakağına dayayıp tetiğe basar. Bomboş bir oda, bir koltuk ve koltukta kaykılmış adamdan tüm odanın çıplak zeminine yayılan kan.

Aynı  adamın daha birkaç gün öncesine kadar bu evde mutlu bir aile yuvası yaşamını sürdürdüğüne inanmak zor. Bir kızı bir oğlu ve eşi ile beraber sıradan bir yaşamı sürdüren bu adamın ölümü polisin intihar zaptıyla sonlandırılır.

3 - Kentin merkezindeki  büyük bir bankaya giren çıkan, koşuşturan kalabalık insan yığınlarının hiç dikkatini çekmeden,

Kapıya yakın kaldırıma yanaşan 1930 model siyah Ford  ve arabadan inen uzun paltolu siyah beyaz 4 adamın  hızlı adımlarla içeri girmesini kimse fark etmez  bile. Biri, iki banka korumasını saf dışı bırakırken diğer üçü tüm müşterileri bankodan uzaklaştırır. Müdür, yardımcısı ve seçtikleri diğer birkaç çalışanı bir araya toplarlar

Mafya filminden çıkıp gelmiş bu sahneyi, gerçekliğe oturtmaya çalışanların bakışları altında müthiş bir gümbürtü kopar. Dört tamburun cazırtısı ve kurşunların hedefi olan insanların çığlıkları.

Olayın bir banka soygunu olacağından çok bir TV şakası olduğunu düşünenlerin ağzı açık bakışları arasında, hızla bankadan çıkıp arabaya binen 4 adam gaza yüklenen şoförün trafiğe karışıp gidişini filmin son sahnesine bakar gibi izlemektedirler.

-Kes, diyen rejisörün sesi ve- iyiydi diyen set görevlilerinin bir birlerini tebrik etmeleri ile aktörlerin kıp kırmızı kan gölünden sıyrılıp teker, teker kalkmalarını boşuna beklemektedirler.

O siyah beyaz filmden çıkıp gelen dört adamın bankada gerçek bir katliam eylemine şahit olduklarını anlamakta zorlanmaktadırlar. 

Devamı  Yarın

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..