Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '22

 
Kategori
Müzik
 

Sonbahar Esintileri

Yeni jenerasyonun zorlu ve heyecanlı müzik girdabında bestelerini ön plana çıkarmak artık kolaylaştı. Buna iyi bir örnek olarak Ege Can Sal'ı tanıtabiliriz. Youtube'da yayınladığı bir Sertab Erener cover'ıyla binlerce takipçiye ulaştı adı dalga dalga yayıldı. Hemen akabinde Geçtiğimiz yıl ilk teklisi 'Başa Sar'ı yayınladı ve iyi bir çıkış yakaladı. Hemen ardından 'Kal Ya Da Git'i yayınladı. Daha fazla ara veremeden sözü, müziği Ege Can Sal, GOKO! ve Çağan Şengül'e ait olan ‘İmkansız’ın aranjesinde GOKO!’nun imzası var. 
 
'İmkansız'la artık ne istediğini bilen, kendi müziğini kamuoyuna kolaylıkla kabul ettirmeyi başarabilecek bir iş olmuş.  Ama; dinleyiciyi şaşırtan, tamamen ters köşeye yatıran bir durum yok gibi. Şarkının Elif Demiralp yönetmenliğinde çekilen video klibiyle birlikte daha fresh, tam genç işi oldukça sınıfı geçen bir şarkı olmayı başarıyor. Yerli bir Shawn Mendes olma yolunda da ilerliyor. Ne dersiniz bizden bir Shawn Mendes çıkmaz mı?
 
İzel Çelik Ercan fırtınası
 
Paraf Kuruçeşme Açıkhava'da, 31 yıl sonra İzel Çelik Ercan’ın yeniden bir araya gelerek sevenleri ile buluştuğu konserlere gösterilen ilgiyi görünce 90’lı yıllarda büyümüş biri olarak çok mutlu oldum. 
 
Hem grup hem de solo olarak çıkardıkları albümlerden seçtikleri şarkılardan oluşan şahane bir repertuarla konser serisi yapan İzel Çelik Ercan izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Yılların özlemini konser esnasındaki coşkulu katılım ve alkışlarla gösteren izleyici zamanda nostaljik bir yolculuğa çıktı.
 
Keşke zamanında bu çok istenen birliktelik gerçekleşseydi dedirten konserlerin devamının geleceği söyleniyor. Umarım bu konserler artık bir gelenek haline gelir ve solo çalışmalar devam etse bile İzel Çelik Ercan grubunu bir arada görmek isteyenlerin sevinci bu konserlerle sürer gider. Bu arada konserlerinin kaçırdım diyorsan yanılıyorsun; çünkü yeniden bis yapma kararı aldılar. 23 Eylül'de yeniden Paraf Kuruçeşme Açıkhava Sahnesi'nde yeniden sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Ajandalara not edilsin..
 
 
'Aşkın Olayım' yeniden yükselişte
 
Geçtiğimiz günlerde Simge’nin 2018 yılında çıkardığı ‘Ben Bazen’ albümünde yer alan, söz ve müziği Onur Özdemir’e ait olan ‘Aşkın Olayım’ yeniden listelere girip, tekrar hatırı sayılır bir dinlenme oranıyla yeniden yükselişe geçti. Düşünün bir şarkı çıkışından 4 sene sonra tekrar listelere girip, dönemin popüler olan şarkılarının arasından sıyrılıp tek başına zirveden herkese el sallıyor. Bu hem şarkıyı yorumlayan Simge hem de söz, beste ve aranjesine imza atan Onur için ne güzel bir mutluluktur. Aynı zamanda şarkının Ozan Bayraşa versiyonu için de aynı mutluluk söz konusu.
 
Spotify'da 34 Milyon gibi ciddi bir stream (dinlenme) yakaladı. Aynı zamanda Viral 50 Turkey listesinde de hemen hemen her gün bir basamak atlayarak  son olarak 3 numaraya kadar yükselmişti. Hem sosyal medyada hem de dijital platformlarda yoğun bir ilgi var şarkıya. Simge de Şubat 2019'da Onurr versiyonuna klip çekmişti. 'Aşkın Olayım' Simge'nin diskografisinde altın değerinde, dinleyicinin gönlünde de artık taht kuracaktır.
 
 
Cool Selin
 
Geçtiğimiz günlerde Warner Music etiketiyle yayınlanan ve plak şirketinin gücü sayesinde yurt dışında da tanıtımları yapılmaya başlanan 'Cool' şarkısını bilin bakalım hangi Selin söylüyor? Evet, doğru cevap, Selin Geçit. 'Cool' şarkısını dinledikten sonra o Selin'in, 'Yalancı Bahar'ı cover'layan Selin Geçit olduğuna inanamadım. Akustik bir performanstan iyi bir şeyler çıkacağına emindim ama ortaya çıkan iş yıllardır Atiye'den beklediğimiz ama bir türlü göremediğimiz iş gibiydi.
 'Cool' gerçekten hem cool bir şarkı hem de cool bir klip. Selin'in imajı olağanüstü havalı, şarkı Kuzey Avrupa yani Nordic pop tadında Kuzey Avrupa ülkelerindeki 'tatlış pop' tadında sevimli, vokal muazzam, İngilizce iyi.. 'Cool' gerçekten de muazzam bir ters köşe yapıyor. Bugüne kadar bir Türk'ün ya da Türkiye çıkışlı birinin çektiği en iyi video, söylediği en modern şarkı, en kusursuz İngilizce.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..