Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '22

 
Kategori
Müzik
 

Yazın son demleri

Son çalışmaları 'Sen Hala Ordasın' ve Serdar Ortaç'ın tribute albümünde kaydettiği 'Yeşil Su'nun ardından yazın son günlerine yeni bir şarkı kazandırdı. Sözü ve müziği Emrah Karakuyu'ya, düzenlemesi Ozan Çolakoğlu imzalı 'Güzelim' ile latin ateşini yakıyor. Ece Seçkin'i ilk çıkışından bu yana severek takip ettiğim bir isim. Hep yenilik peşinde koşan, yeni tarzlar denemekten asla çekinmeyen bir vokal. 
 
Her çalışmasında bir çıta daha yükselterek diskografisini zenginleştiren Seçkin, 'Güzelim'le yazın son günlerine kanımızı kaynatacak yeni bir TikTok akımına göz kırpacak bir iş olmuş. Her klibinde olduğu gibi bu klipte de dans koreografisiyle göz dolduruyor. Dile rahat dolanan, şarkıyı bile bilmeyen insanı tempo tuturacak keyifli bir Ece Seçkin şarkısı. Belli bir kesimi hitap ettikten sonra halka kolaylıkla ulaşacağından eminim.
 
 
 
'Aşk Nerede'
 
'Kalbim Tatilde', 'Efkarım Var' ve 'Sana Doyamıyorum'la radyolarda haftalarca rotasyonda kalan, dijitalde de iyi dinlenme rakamları yakalayan Ziynet Sali yeni single'ı 'Aşk Nerede'yi yayınladı. Ziynet Sali son dönemde pek çok iyi radyo hit'i yakaladı. 'Kalbim Tatilde' ile 2020'yi, 'Efkarım Var'la 2021'i sallayan Sali, bu yılın başında da 'Sana Doyamıyorum' ile haftalarca radyolarda sıklıkla çalmayı başarmış, üstelik her üç şarkının da dijitaldeki dinlenme rakamları oldukça yüz güldürmüştü. Evet 'Sana Doyamıyorum' dijitalde bir tık daha zayıf bir niceliksel başarı kazandırdı Sali'ye ama yine de radyolar tarafından o kadar uzun süre benimsendi ki, orta tempo sempatikliğini muazzam aktardı dinleyiciye şarkıcı. 
 
Yazın son demlerine yetiştirerek sözü ve müziği Erkan Erzurumlu'ya ait olan yeni Ziynet Sali şarkısı 'Aşk Nerede'nin prodüktörü Ozan Bayraşa. Türkçe pop'a 'Yankı' gibi bir başyapıt kazandıran Ozan Bayraşa, 'Aşk Nerede'yi oldukça havalı ve modern bir çizgiye taşımış. Bu şarkı -hele de vasat bir aranjörün elinde- tamamen sıradan bir düzenlemeye sahip olabilirmiş. Ama Mösyö Bayraşa şarkıya güzel dokunuşlarla oldukça sağlam bir katkıda bulunmuş. 
 
 
 
Bu yaz nasıl geçti?
 
Müzik dünyası nasıl bir yaz geçirdi diye baktığımızda çıkan tablo bence biraz karışık. Bol şarkı piyasaya çıktı ama hit oldular mı? Yer gök eskiden olduğu gibi yıkıldı mı? Elbet başarılı olan, radyolarda sıkça çalıp listelerde iyi bir grafik çizen şarkılar oldu ama bayrağı göğüsleyen tek bir şarkı bana kalırsa çıkmadı.
 
Bu yaz yine cover yapılan şarkılar ve proje albümler listelerde boy gösterdi. Ticari açıdan her zaman kitleyi yakalaması daha kolay olan bu çalışmalar 2022 yazında radyolarda bolca çaldı. Eskiden alternatif olarak adlandırılan grupların şarkıları yavaş yavaş pop müzik dinleyicisinin dikkatini çekti. 
Konserler açısından oldukça hareketli olan 2022 yazı, pandemide mesleğinden uzakta kalan müzik sektörü için arayı kapatmak adına tempolu geçti. Şarkıcıların hemen hemen hiç boş günü yoktu desek yeridir. 
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..