Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '22

 
Kategori
Müzik
 

Ne güzel Simge ne güzel şarkı

Simge, Şubat ayında yayınladığı 'Kısaca'nın ardından yazın son aylarına yetiştirirdi her mevsime uygun bir şarkı daha kaydedip bizlerle buluşturdu. Sözleri İsra Gülümser, müziği Simge, Ozan Bayraşa, Ersay Üner, düzenlemesi Ozan Bayraşa‘ya ait olan yeni şarkısı ‘Ne Güzel’ ile kendisinden beklenen mid tempo aşk şarkısı ihtiyacını yine gayet güzel karşılamış gözüküyor. Bu şarkıyla birlikte uzun yıllar süren müzikal birliktelik yeniden künyede Ozan Bayraşa'nın adını görmek bile mutluluk verici, umarım bu birliktelik bozulmaz ve güzel hitler peş peşe gelmeye devam eder. 
 
'Ne Güzel' için yayınlanmadan önce 2022 model 'Yankı' olarak lanse edilerek beklentiyi epey büyüttüler. Gerçekten bir 'Yankı' etkisi yaratacak mı diye handikap etmedim değil.. Evet beklenti büyük, Simge'den de kötü bir şarkı gelmez güveniyle bekledik ve kavuştuk. 'Ne Güzel'de gerçekten bir 'Yankı' etkisi yaratıyor bunu kabul edelim ama o şarkının bir tılsımı vardı diye sorgulanmıyor değil.. 
 
'Ne Güzel' kötü bir etki yaratır mı asla değil.. 'Yankı'nın devamı niteliğinde bir aranjman yapıldığı belli oluyor. Yukarıda da belirttiğim gibi kıyaslanması söz konusu değil, her şarkının özel bir tılsımı vardır. 'Ne Güzel'in de zamanla bir tılsımın olacağını da işaret ediyor. Simge'den her zaman kaliteli, özgün, yenilik peşinde koşan bir kadın vokal olduğunu hepimiz biliyoruz, keza video kliplerinde bile hikaye anlatıcısı edasıyla hareket eder. 
 
Hande Yener'den yeni şarkı
 
Yeni Hande Yener şarkısı 'İyi Ya'nın sözü ve bestesi Tepki'ye, düzenlemesi ise Misha'ya ait. Şarkının ruhuyla uyumla havalı video klibi ise genç bir isme, Leo TheVisualist'e emanet edilmiş. Çalışmalarıyla özellikle sosyal medyada adını duyuran Leo'yu Hande Yener'in bir çalışmasında görmek, üstellik de 'İyi Ya' gibi iddialı bir şarkının klip yönetmeni koltuğunda oturması oldukça umut verici. 
 
Hande Yener'in yeni ve parlak bulduğu cevherleri kanatlarının altında koruyan bir markaya sahip olduğunu hatırlıyoruz. 'İyi Ya'da görsel olarak herhangi bir problem yok, tam tersi şarkının ruhunu zenginleştirmiş. 'İyi Ya' bana göre 'iyi' bir şarkı. Bunun nedeni hem standart dinleyiciyi hem de dijitaldeki trap dinleyicisini yakalaması, ortaya sentez bir tat çıkartması. Hande Yener 'Aklımda'da bir tık eksik kalan trendliği 'İyi Ya' ile şahane kapatmış.
 
Mazhar Senfoni 
 
Mazhar Alanson’un 3 Mart 2019’da Şef Turhan Yükseler yönetiminde Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası ile verdiği “Mazhar Senfoni” konserinin cd kaydı müzikseverlerle buluştu. Müzikal kariyerinin hafızalara kazınmış sevilen hitlerinin bir arada bulunduğu “Mazhar Alanson Senfoni” için sahnede yer alan 40 kişilik orkestra şarkılara dokunmuş. 
 
Arka arkaya hit yağmuruna tutulduğunuz albümde dinleyeceğiniz şarkılar ise Yandım, Ah Bu Ben, Sarı Laleler, Buselik Makamına, Benim Hala Umudum Var,Bodrum, Yapma, Hamak, Mecburen, Psikopat, Aşkın Kenarından, Güllerin İçinden, Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da, Göz Yaşlarımı Bitti Mi Sandın, Tam Ortasındayım, Sanatçının Öyküsü, Ne Bileyim Ben, Yaşın 19 ve Neden Bana Aşk Şarkısı Yazan Çıkmaz?
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..