Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '22

 
Kategori
Müzik
 

Bu yazın galibi: Festivaller

Dünyanın en önemli ve büyük metropollerinden biri olan İstanbul, bu yaz müziğe de sanata da doydu, doymaya da devam edecek gibi görünüyor. Merak ettim ve küçük bir araştırma yapayım dedim. En bilinen mekanlardan biri olan Harbiye Cemil Topuzlı Açık hava Tiyatrosu, hemen her gün yaz boyunca müzikseverleri ağırlıyor. Kapasitesi 4 bin kişi olan alan, 3 ay boyunca doldu taştı. 89 konser ile tam 400 bin 500 kişiyi ağırladı. Hatta bildiğim kadarı ile Eylül ve Ekim aylarına da konserler konulmuş. 4-5 ayda 600 bine yaklaşacak demektir bu rakam.
 
Kuruçeşme de Boğaz'ı gören manzarası ile bu yaz müzikseverlerin gözdesi haline geldi! Kuruçeşme Arena'da arka arkaya unutulmaz geceler yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Bu mekanın kapasitesi 2 bin 200 kişilik, her ay neredeyse 70 binden fazla kişiyi ağırlıyor demektir. Kuruçeşme, 28 Mayıs'tan beri 65 günde 58 farklı sanatçı ağırladı. Konserleri 195 bin kişi izledi.
 
Bir diğer rağbet gören İstanbul Festivali'nde ilgi odaklarından biri oldu. Yenikapı Etkinlik Alanı'nda binlerce kişiye ev sahipliği yapan İstanbul Festivali, birbirinden ünlü isimleri ağırladı, hatta büyük bir yankı da buldu. Hem sahne şovları hem de kıyafetleriyle manşetleri birbir süslediler. Bu yazdan itibaren artık geleneksel hale getirilmeli diye düşünüyorum. Ve tabii ki diğer konserler... Dev konser alanları ve coşkulu kalabalıklar... Bu yaz İstanbul'dan güçlü müzik sesi yükseldi. Kısacası 3 ayda düzenlenen yaklaşık 300 açık hava konserinde 3 milyon İstanbullu doyasıya eğlendi.
 
 
Hızlı tüketimde yeni akım
 
 
Müzik dünyasının son zamanlarda fazlasıyla entegre olduğu ve oraya yönelik işlere ekstra eğildiği TikTok uygulamasında yeni bir trend çıkmış. Kullanıcıların videolarında yer verdiği şarkıların artık hızları artmış şekilde olan versiyonları daha makbul hale gelir olmuş. Yani severek dinlediğiniz şarkıların hızları 2 katı artmış ve vokallerin helyum gazı yutmuş gibi sunulmuş halleri bir hayli revaçta. 
 
 
Festival zamanı
 
 
20-21 Ağustos tarihlerinde KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek olan İstanbul Cocktail Festival’de keyifli aktiviteler ve konserler katılımcıları bekliyor. İstanbul Cocktail Festival, Türkiye ve yurtdışından popüler kokteyl duraklarının en sevilen lezzetleri, ödüllü miksolojist ve gurmelerin atölyeleri, her damak tadına hitap eden gastronomi noktaları ve özgün butiklerin tasarımları festival alanında gelenleri bekliyormuş.  
Gelelim bu festivalde beni en çok keyiflendiren müzik performanslarına. Kenan Doğulu, KÖFN, Jakuzi, Aybüke Albere, Melis Güven, Mert Demir, Palmiyeler, Selin Geçit, Serel Yereli, Güneş ve daha birçok sanatçı İstanbul Cocktail Festivalde performanslarını sergileyecekmiş.
 
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..