Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '22

 
Kategori
Müzik
 

İstikrarlı başarısı

'Martılar' ile fitili ateşleyen, 'Arıyorum' ile radyolar ve dijital platformları domine eden Edis'in 2022 yazını boş geçmesi imkansızdı tabiki.. Ondan illa ki bir şarkı bekliyorduk ki nihayetinde ulaştı. Edis, yepyeni şarkısı 'Yalancı' ile her iki mega hitinin bir bütününü temsil ediyor. Emrah Karakuyu ve Ozan Çolakoğlu voltranını bozmayan Edis, yeni şarkısının acaba bir müzik türünün akımını mı başlatıyor, ne dersiniz? Bence öyle görünüyor, çünkü latin soslu Hem 'Martılar' hem de 'Arıyorum'la yeni ama bir bakıma özgün bir tarz yaratmayı başardı. Her iki şarkının yazısında da bunu yazmıştım 'Acaba bundan sonra neler olacak' diye ve şekil almaya başladı bile. 'Yalancı' her iki şarkının karışımı temsil ediyor. 
 
'Yalancı'yla son dönemlerde 3'te 3 yapan tek erkek vokal olduğunu söyleyebilirim. Şu sıralar İngilizce bir şarkı ardından bir İngilizce albüm hazırlığındaymış. Muhtemelen yıl sonu veya 2023'ün ilk aylarında kulakları bayram edecek gibi gözüküyor. Edis'te planlar bitmez, bitmemeli.. Bu piyasada başka Edis yok çünkü kıymetini bilelim..
 
Yaz sürprizi
 
Belki de bu yazın en güzel sürprizlerinden biri Ozan Doğulu ve Gülşen iş birliğiyle.. Hiç beklemediğimiz bir anda yeni bir çalışmayla bizi şaşırttılar. Gülşen'in son çalışması 'Lolipop'la adeta bambaşka bir Gülşen profili çizilerek müzik piyasasını adeta ikiye bölmüştü. Gelen olumsuz yorumları dinlemedi ve kendi yolundan devam etti, yolundan da vazgeçmeyecek gibi.. Hemen arkasından yeni bir iş birlikle karşımızda. Sözü Kenan Doğulu ve Yıldız Tilbe imzalı olan 'Bir Kereden Hiçbir Şey Olmaz'ın bestesi ve aranjesi Ozan Doğulu'ya ait. Kenan Doğulu'nun fırtınalar estirdiği 1994 çıkışlı 'Sımsıkı Sıkı Sıkı' albümüdeki en dikkat çeken ama o döneminde en gizli hitlerinden biriydi. Şimdi 2022 yılında Gülşen ve Ozan Doğulu yeniden güçlerini birleştirip bizi hiç beklediğimiz bir yerden vurdu, geldiği yeri de sallandırdı desek yanlış olmaz. 
 
Benim 'Bir Kereden Hiçbir Şey Olmaz'ın 2022 versiyonunda en çok hoşuma giden kısım ise 'cover' kısmı. Şarkının yeni hali ne apayrı bir yenilik taşıyor ne de Gülşen'e de Ozan Doğulu'ya da nitelik kazandırıyor. Hem onlara hem de Türkçe pop'ta yüksek tempo şarkı duymak isteyenlere artı puan. Ama asıl güzel kısım 'Bir Kereden Hiçbir Şey Olmaz'ın hakkının sonunda verilmesi. Orijinal Kenan Doğulu versiyonunda beste farkını hissettirse de temposuzluğu nedeniyle 2020'lerden bakıldığında fazla demode kaçıyordu. Şarkı hak ettiği tempoya sonunda 2022 versiyonuyla kavuşmuş, sonunda şarkının hakkı teslim edilmiş. 'Lolipop'un üstündeki kara bulutlar, artık aydınlığa çıktı. Cefasını değil, sefasını sürme vaktidir.. 
 
Beyonce fırtınası
 
Uzunca bir zamandır merakla beklenen Beyonce albümü nihayet geçtiğimiz hafta çıktı. Aslında Beyonce’nin yedinci stüdyo albümü 'Renaissance' belirlenen tarihten birkaç gün önce dijital ortamda sızdırılmıştı. Bu durum albümün tirajını hiçbir şekilde etkilemedi ve çıktığı an itibarıyla ilgi odağı olmayı başardı. 
 
Beyonce albümü kendi zevkine göre yaparak akıllıca davranmış. Uzunca bir aradan sonra çıkacak olmanın stresine kapılıp albümü dönemin popüler isimleri ile yapılan feat. çalışmalarla boğmamış. 90’ların en şaşalı house müzik zamanlarına göz kırpan dans şarkılarından, ustaca kullanılan sample’lar ile bezeli orta tempolu şarkılara tadından yenmeyecek bir işe imza atmış Beyonce. Şarkı atlamadan dinlenecek güzel bir çalışma olmuş. 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..