Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '22

 
Kategori
Müzik
 

Bugün Ece'ye yarın başkasına

Son aylarda şarkıcıların yeni bir belanın kurbanları olmaya başladı. Her şarkıcının binlerce kez bu saçmalığa maruz kalıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu Ece Seçkin’in konserinde çok talihsiz bir olay yaşanmış. Ece durumu sosyal medya hesabından mümkün olduğunca kibar bir dille anlatmış. Son zamanlarda TikTok’da 'Sizce sahneye telefonumu fırlatmış olabilir miyim?' başlığı altında videolar viral olmaya başlamış. Konser esnasında sahneye fırlatılan telefonları çekip paylaşıyorlar. Oldukça enteresan bir akım anlayacağınız. Konser izlemenin / eğlenmenin bir adabı vardır, ama maalesef adap yerini şiddetten yana kullanmaya başladılar.
 
Bunun ne gibi bir amacı olabilir ki diye düşünmeden edemiyor insan. Ece'de konser sırasında seyirciler arasında bir telefon fırlatılarak boynundan bir darbe alıyor ve başlıyor isyana.. Bana da videolar gönderilmeye başlandı bak neler oldu diye.. Eskiden böyle şeyler yoktu, ne ara sosyal medyanın zehrine kapıldık anlamış değilim. TikTok belası diyeceğim çünkü o platformun kullanış şekli farklı yönlere doğru iteklemeye çok müsait, ki kullananlar bunu biliyordur. 
 
En son Pop Bizde sayfasında şöyle bir haber paylaşılmış; Lady Gaga’nın son konserinde sahneye fırlatılan şeyler kendisine ulaşmadan geri dönüyormuş mesela. Seyircinin görüş mesafesinden biraz yukarı uzanan şeffaf plastik bir koruyucuyla bunun gerçekleşmesini engelliyormuş. Bizim şarkıcılar da bu yöntemi kendi güvenlikleri için denemeye acil başlasa hiç fena olmayacak. 
 
 
 
Yaz şimdi mi geldi?
 
'Martılar' ile fitili ateşleyen, 'Arıyorum' ile radyolar ve dijital platformları domine eden Edis'in 2022 yazını boş geçmesi imkansızdı tabiki.. Ondan illa ki bir şarkı bekliyorduk ki nihayetinde ulaştı. Edis, yepyeni şarkısı 'Yalancı' ile her iki mega hitinin bir bütününü temsil ediyor. Emrah Karakuyu ve Ozan Çolakoğlu voltranını bozmayan Edis, yeni şarkısının acaba bir müzik türünün akımını mı başlatıyor, ne dersiniz? Bence öyle görünüyor, çünkü latin soslu Hem 'Martılar' hem de 'Arıyorum'la yeni ama bir bakıma özgün bir tarz yaratmayı başardı. Her iki şarkının yazısında da bunu yazmıştım 'Acaba bundan sonra neler olacak' diye ve şekil almaya başladı bile. 'Yalancı' her iki şarkının karışımı temsil ediyor. 
 
 
'Yalancı'yla son dönemlerde 3'te 3 yapan tek erkek vokal olduğunu söyleyebilirim. Şu sıralar İngilizce bir şarkı ardından bir İngilizce albüm hazırlığındaymış. Muhtemelen yıl sonu veya 2023'ün ilk aylarında kulakları bayram edecek gibi gözüküyor. Edis'te planlar bitmez, bitmemeli.. Bu piyasada başka Edis yok çünkü kıymetini bilelim..
 
 
Beyonce fırtınası
 
Uzunca bir zamandır merakla beklenen Beyonce albümü nihayet geçtiğimiz hafta çıktı. Aslında Beyonce’nin yedinci stüdyo albümü 'Renaissance' belirlenen tarihten birkaç gün önce dijital ortamda sızdırılmıştı. Bu durum albümün tirajını hiçbir şekilde etkilemedi ve çıktığı an itibarıyla ilgi odağı olmayı başardı. 
 
Beyonce albümü kendi zevkine göre yaparak akıllıca davranmış. Uzunca bir aradan sonra çıkacak olmanın stresine kapılıp albümü dönemin popüler isimleri ile yapılan feat. çalışmalarla boğmamış. 90’ların en şaşalı house müzik zamanlarına göz kırpan dans şarkılarından, ustaca kullanılan sample’lar ile bezeli orta tempolu şarkılara tadından yenmeyecek bir işe imza atmış Beyonce. Şarkı atlamadan dinlenecek güzel bir çalışma olmuş. 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..