Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '22

 
Kategori
Müzik
 

Tarkan gönlümüzü aldı

Bu yıl pandemi sonrası suskunluğunu bozan Tarkan bizlerle bir şarkı buluşturmuştu birkaç ay önce hatırlarsınız. Kimileri o şarkıya ayılmış, kimileri bayılmış, bazıları ise "Bu ne biçim şarkı?" moduna girmişti. Ancak söz konusu şarkı gerek dijitalde gerekse radyolarda sıklıkla çalmayı başarmış, sadece Spotify'da tam 15 küsür milyon kez dinlenmeyi başarmıştı. Tarkan gibi bir markanın böylesine sosyal medya trendlerine giren bir şarkının hemen akabinde bir 'sağlama' yapması gerekiyordu elbette. Aksi takdirde söz konusu şarkı 'tekil' olarak kalacak ve tartışmaların aleviyle yanıp küle dönme tehlikesi geçirecekti. Tarkan sadece duygusal ve duyarlı değil aynı zamanda akıllı ve zeki bir star. Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e Türkiye'nin dört bir yanına ulaşabilir bir yıldız. Haliyle Tarkan'dan tam da bu dönemde bir şarkı bekledik ve merakımız geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Yap Bi Güzellik'le son buldu.
 
Sözü Tarkan'a, bestesi Tarkan ve Ozan Çolakoğlu ikilisine ait olan 'Yap Bi Güzellik'in aranjör koltuğunda tahmin edeceğiniz gibi Ozan Çolakoğlu oturuyor. Özellikle efsanevi 'Karma' albümüyle noktayı koyan, çıtayı Everest'e taşıyan Tarkan'ın olgunluk dönemi eserlerinden. Hani yine eğlendiriyor, yine keyif veriyor ama oturduğu yerden yapıyor bunları.Bir önceki çalışması 'Geççek'le büyük hayal kırıklıkları yaşasakta Tarkan, şarkısındaki gibi bu sefer gönlümüzü almayı başardı. Tarkan bize bir güzellik yaptı bu yaz, kabul ama bu bize ne kadar uzun süre yetecek, işte orası soru işareti.
 
Chromatica turnesi
 
2020 yılında duyurulan, ancak pandemiden dolayı iki kez ertelenen Lady Gaga’nın Chromatica Ball isimli konser turnesi geçtiğimiz haftalarda Düsseldorf’ta başladı. Hayranları tarafından merakla beklenen turne için uzunca bir süredir hummalı şekilde hazırlanan Gaga, tam kendisine yakışır biçimde izleyenlere görsel ve işitsel bir şölen sunmuş. 
 
Konserin ertesi günü soluğu hemen Youtube’da alıp turne ile ilgili düşen videoları bir güzel taradım. Baştan sona kayıtlar izleyenlerin beğenisine ışık hızıyla sunulmuş. Merak eden gidip bakabilir. Chromatica Ball turnesinde hem son albümden hem de eski hitlerinden birçok parçaya yer veren Gaga, fiziksel olarak gayet fit ve enerjik gözüküyor. 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..