Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '11

 
Kategori
Deneme
 

Soru işareti

Soruları dış dünyaya yönelttiğimizde bilgiye, iç dünyamıza yönelttiğimizde maneviyata kaynaklık eder. Onun için doğruları bulmak için doğru sorular sorulmalıdır. Soru işaretinin simetrisi ile birleştirildiğinde kalp işareti olur. Bu da kalpten, içten ve manen gelişmenin yolu sorulardan geçtiğinin bir kanıtıdır. 

Soru işaretlerinin çengeli neden aşağıya doğrudur? Çünkü hayata daha sıkı tutunmak için. Yaşama kancayı takmak için. Hayata tutunmak için soracaksın, sorgulayacaksın ve cevap arayacaksın. Hayatta kendi dışımızdaki her şeyi sorguladık ama hiç kendimizi sorgulamayı düşündük mü? 

Örneğin; —Ben kimim? —Nereden geldim? —Burada işim ne? —Amacım, misyonum veya vizyonum ne? —Nereye gideceğim? —Yaşadığım süre içinde ne yapmalıyım? —Sorumluluk ve yükümlülüklerim nedir? —En çok bilmemiz gereken kan grubumuzu biliyor muyuz? —T.C Kimlik numaramızı ezber okuyabiliyor muyuz? —Bizim için hayatı önem sahip sayıları; kan değerleri, ayakkabı numarası, Banka IBAN numarası, Banka hesap numarası, doğum günümüzü ve daha anımsayamadığım bir sürü sayıları biliyor muyuz? —Kişiliğimizi sorguladık mı? Örneğin; —Hayatta yapabildiğim, yapmayı sevdiğim, yapmam gerekip yapamadığım şeyler nelerdir? —En çok sevdiklerim, korktuklarım, nefret ettiklerim ve kaygı duyduklarım nelerdir? —En çok merak ettiğim nedir? —En güzel anılarım ve hayallerim nelerdir? —En kötü anılarım nedir? —Kendimde en çok beğendiğim özelliğim nedir? —Kendimde en çok nefret ettiğim davranış ve tutumum nedir? 

 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..