Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Sosyal demokratlar nerdesiniz?

Seçim tarihi 22 Temmuz 2007 olarak açıklandı. Partiler de adaylarını açıklamaya, Türkiye Büyük Millet Meclisine kentlerin sorunlarını getirecek, bu sorunlara çareler üretecek adaylarını açıkladı.

15 gündür Adana ve Osmaniye'ye bağlı birçok mahalleyi, köyü dolaşma fırsatı bulduk.yaklaşık 100 haneye misafir olduk..Görünen o ki halkımız hala "böyle gelmiş böyle gider" şarkısını söylüyor. Bir kısmı küsmüş oy vermeyecek.. Sorunlarının diz boyu olduğunu dile getiren çiftçi, köylü vatandaşlar " seçime 15 gün kaldı. gelip sorunumuzu dinleyecek bir aday göremedik.. Gelenler de samimi değiller.."

Birçok köyde köyün ileri gelenlerinin işaret ettiği partiye oylar gidecek..Bir köyde caminin imamı "önceki seçimde AKP'yi denedik, baktık olmadı bu seçimde oylarımız MHP'ye" dedi. Açık açık söylemiyorlar ama köylüyü imam efendinin görüşü baya etkilemiş ki görüştüğümüz kişilerin çogu MHP dedi.. Bir bayanla yaptığımız görüşmede, "abim ne derse o partiye oy vereceğim" dedi.. Emekli öğretmen olan ağbinin 25 yaşındaki kız kardeşi bu denli boştu.. Ağbi ise geldiğinde, bize Atatürkten, devrimlerden, Sosyal demokrat partideki çalışmalardan bahsetti.. Oysa kardeşi kime oy vereceğini bilmiyordu !.. Başka bir kızımızla görüşürken içerden annesi çıka geldi.." sakin ha söyleme, başımıza bir iş gelir " dedi.. Genç kızımız annesinin etkisiyle iktidar partisini işaret etti, AKP.".. Konuştukça samimiyetimize güvenen bu genç kız " Biz DSP' liyiz... Korkudan söyleyemiyoruz.."

Doğu kökenli bir bohcacı vatandaşa sorduğumuzda " MHP'yle iktidara geleceğiz " dedi.. Sorularımızı yöneltip, konuşmamız uzayınca vatandaş " kortuğumuz için böyle diyoruz.. Biz aslında bağımsız adaya oy vereceğiz..." dedi..

Sözün kısası Kasabalarda, köylerde yaşayan vatandaşlar misafir edecek, dertlerini anlatacak adayları bekliyor...

Ben de diyorum ki ; Nerede bu Sosoyal Demokratlar ?

 
Toplam blog
: 4
: 374
Kayıt tarihi
: 21.09.06
 
 

Araştırmacı, gezmeyi seven, fahri gazeteci.....