Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '06

 
Kategori
Psikoloji
 

Sosyal içki içenlerin kafası daha iyi çalışıyormuş

Sosyal içki içenlerin kafası daha iyi çalışıyormuş
 

Enteresan bir araştırma ve sonuçları. Avusturalya’da yapılan bir araştırmada normal yani sosyal içki içiciler, çok içki içenlerden ve hiç içmeyenlerden daha hızlı bir düşünce yapısına çıkmışlar.

Avusturya Ulusal Üniversitesi (ANU) yaşları 20-24, 40-44 ve 60-64 olan yaklaşık 7000 kişi ile bir araştırma yapmış. Bu kişilere alkol kullanım oranları sorulmuş ve sözel yetenekleri, hafızaları ve düşünme hızlarına ilişkin çeşitli testler uygulanmış.

ANU araştırmacıları Dr Kaarin Anstey ve Dr Bryan Rodgers orta düzeyde içki içen statüdeki insanların (erkek için haftada 14-28, kadın için haftada 7-14 standart içki içen) bu miktarın üzerinde içki tüketen ve hiç içki içmeyen erkek ve kadınlara oranla çok daha hızlı bir düşünce yapısına sahip olduklarını bulmuşlar.

İçki içmeyenlerin hem ruhsal hemde fiziksel açıdan zayıf olduklarını eğitimsiz ve gelir düzeylerinin düşük olduğu belirlenmiş. Sadece Avusturalya içinde yapıldığı ve belirli bir örneklem grup alındığı için uzmanlar bu bulguların genel anlamda insan düşünce tarzına yönelik kesin bilgiler vermeyeceğini söylüyorlar.

Öte yandan sosyal içiciliğin beyne faydası olduğunun da düşünülmemesi gerektiğini söylüyorlar. Ancak bir yandan da neden içki içmeyenlerin hızlı karar verme ve düşünce becerilerinin azlığını açıklayamadıklarını belirtiyorlar.

Kaynak: The Australian National University

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..