Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '20

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Sosyal Medyaların Kapatılması

Günümüzde sosyal medyanın ehemmiyeti büyük. İyi anlamda olduğu kadar bu kötüye kullanım yönünde de böyle ne yazık ki. Kişisel bilgileri, düşünceleri ve fikirlerimizi ortaya koyduğumuz platform da kimi zaman olumlu kimi zamansa olumsuz sonuçlar doğuran olaylar ve durumlara maruz da kalabiliyoruz.

Örneğin twitter da her konu da olduğu gibi bu konuda da çoğu insan fikirlerini beyan etmişler. Bir kesim kapanmasının güzel olacağını düşünürken, diğer kesim kapanmaması gerektiğini savunmakta. Sonuç ne olur şu anlık bunu kestiremiyorum. Çünkü çok fazla sosyal medya bağımlısı var yahut seslerini sosyal medyadan daha rahat duyurabildiklerini düşünen insanlar var ki evet sosyal medyanın en naçizane kısmı burası olmalı.

Sosyal medya da hiç bir zaman savunamayacağım konulardan bir tanesi ise, kişisin şahsi hesabı da olsa etrafa gösteriş yapmasıdır. İnsanlar artık bu durumda hayatlarında bir çok şeyi sorgular duruma gelmektedir. Örneğin evli çiftler güzel bir akşam geçirip bunu sosyal medyaya anı olarak bıraktıklarını düşünseler de işin aslı bir anı değil, insanların da buna şahit olmasını görmelerini istemektir…

Ve bu paylaşımı gören diğer çiftler ise, kendi hayatında ki insanı sorguluyor. Her ne kadar hayatında ki insan ona çok değer veriyor olsa da aslında bakıldığı zaman onu yapmıyorsa bu, “sen beni sevmiyor musun?” sorusuna kadar geliyor.

Bunun gibi çok fazla örnek verebilirim.

Fakat sosyal medyanın kullanıma göre değişkenlik gösterdiği iyi, faydalı yönleri de var. Misal; Bir insanın yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendiğimiz. Bir insanın duyuramadığı sesi olduğumuz. Yahut kendi sesimizi açık bir dille özgürce dile getirip duyurmaya çalıştığımız gibi örneklerler de var.

Benim şahsi fikrimi soracak olursanız da, sosyal medya platformları kapatılırsa çok da üzülmeyeceğimi belirtmek isterim. Evet belki bir çok insanın sesi olamayacağız fakat sosyal medya da biz toplu ses çıkardığımızda da çok fark etmediğini çoğu olayda bizzat gördüm. Bu konuda çok da yazmayı düşünmüyordum fakat gelişi güzel yazmak istedim.

Ve

Önceden de sosyal medya mı varmış yahu demekten kendimi alamıyorum. ??

Sevgiler…

 
Toplam blog
: 2
: 78
Kayıt tarihi
: 22.04.14
 
 

Minimal yaşamı benimsemiş, tarihi yerleri oldukça seven, edebiyata ve doğu bilgeliğine sevdalanmış ..