Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

04 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Sosyal medyaya sansür AKP'yi kurtarmaz

Sosyal medyaya sansür AKP'yi kurtarmaz
 

Sansürsüz!


İleri demokrasiyi! kadük bırakacak internet sansür yasası, genel kurula iki gün içinde gelmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, uykularını kaçıran sosyal medyayı ele geçiremeyince, internete girmeyi tamamen suç kapsamına almayı son çare olarak görüyor.

İnternet ortamına, sosyal medya organlarına karşı bir saldırı ile hak gaspı yapılmak isteniyor. 40 Milyon internet kullanıcısının haber alma özgürlüğü elinden alınmak isteniyor.

Dün ileri demokrasi'den söz ederken, AB standartları, açılım vaatleri, reformlar askıda sallanıyor. Bugün çareyi internete sansür uygulamakta  arayan AKP iktidarı ve Başbakan'ı görüyoruz.

11 yıllık iktidarları boyunca, anti demokratik uygulamaları neticesinde ülkeyi yaşanmaz hale getirenler, bugün ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluklarını örtbas etme gayretiyle, ne yasa ne hukuk gözlerine görünüyor. Yasama ve yargıyı da yürütmenin bünyesinde toplama gayreti içine düşüyorlar. 

Netekim, CHP'li Umut Oran'ın  '' Sabah Gazetesi ve ATV'nin satışı için Başbakan Erdoğan tarafından havuz kurulduğu iddiaları hakkında soru önergesini kişisel web sitesinden kaldırılması'' istenmiştir. Kim tarafından,Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından.( Bu havuza para vermesi istenen iş adamları, Mehmet Cengiz'den 100 milyon- Nihat Özdemir'den 100 mil- İbrahim Çeçen'den 100 mil.- Adnan Çebi'den 30 mil.- Hayrettin ve Nuri Özaltın'dan 20 mi l.- Naci ve Celal Koloğlun^'dan 100 milyon, toplam 450 milyon dolar.)

Yasama görevini yapan milletvekilinin soru önergesini (TİB) tarafından kişisel sitesinden kaldırılmasının  istenmesi demokrasiyle bağdaşmadığı gibi, 5651 sayılı yasada suç sayıyor.

Netekim, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, Mahkeme kararı olmaksızın bir internet sitesi kapatılması suç teşkil ediyor. O nedenle bu uygulamaya imza atanlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezaları istemiyle yargılanmasının önü açılıyor.  

Anti demokratik bir uygulamayla, internet üzerinden sosyal medyaya  sansür uygulanması ne AKP'yi düştüğü bataktan kurtarır ne de Türkiye'yi ileri götürür.

Eğer bu badirelerden kurtulmak isteniyorsa, öncelik şeffaflık ve bağımsız yargıdan geçtiğini hafızalarımıza kazımamız gerekiyor. 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..