Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Spor fair-play'dir, kardeşliktir....

Spor fair-play'dir, kardeşliktir....
 

Hafta sonu Türkiye sporla yattı, sporla kalktı. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 0-0 berabere bitti.
Ve ligi de birinci bitiren Galatasaray, Super Final'in de birincisi olarak Şampiyonluğunu ilan etti. Böylece Galatasaray Şampiyon, Fenerbahçe ikinci, Trabzonspor üçüncü ve Beşiktaş da dördüncü oldu. Diğer taraftan Bursaspor beşinci, Eskişehir altıncı, İstanbul Büyükşehir Belediye yedinci
ve Sivasspor da sekizinci olarak ligi tamamladılar.

Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra çıkan olaylar haftasonuna damga vurdu. Maçtan önce kupa Şükrü Saraçoğlu stadında verilecek dendi ancak olaylar çıkınca stadın ışıkları kapatıldı ve Galatasaray kupayı ancak geç saatlerde kamera ışıkları altında alabildi. Olaylar sadece Kadıköy'le de sınırlı kalmadı, tüm Türkiye'de yaşandı. Örneğin Denizli'de Hasan Yarış isimli vatandaşımız kalp krizinden ve Giresun'da Kemal Aycı isimli vatandaşımız maganda kurşunuyla can verdi. Olaylarda 36 kişi yaralandı. Çok kişi biber gazından etkilendi. 9 polis otosu, 6 ambulans, bir itfaiye aracı ile 68'i metrobüs, 85 otobüs ağır hasar aldı. Çok sayıda durak ve ATM tahrip oldu. 12'si çocuk 59 Fenerbahçe taraftarı gözaltına alındı. Bu kişilere 28 yıla kadar hapis davası açılabilirmiş (Vatan Gazetesi, 14.05.2012).

Bu olaylar da gösteriyor ki Türkiye toplumsal olarak adeta barut fıçısına dönmüş durumda, spor spor olmaktan çıkmış. Rekabet ve hırs insanımızı felaket sarmalamış durumda. Oysa geçmişte çok daha vakur şekilde şampiyonlukları karşılıyorduk. Spor'da, fair play'de çok gerilere düştük. Bir Avrupa'ya bakın bir de ülkemizdeki son duruma. Bence spor adamlarının konuyu etraflıca düşünmesinde büyük fayda var.

Hafta sonunun bir ilginç gelişmesi de Bank Asya 1. Lig'de yaşandı. Elazığ Spor'dan sonra Süper Lige çıkan 2. takım Akhisar Belediye Gençlik ve Spor oldu. Manisa'nın bir ilçesi olan Akhisar böylece Süper Lig'de Ege'nin tek temsilcisi oldu. Manisaspor (Samsunspor ve Ankaragücü ile birlikte) Süper Lig'den düştü ama Akhisar Belediye Süper Lige yükseldi. Bence tarihe geçecek güzellikte bir sonuç. Elazığ Spor'u ve Akhisar'ı tebrik ediyorum. Super Lige çıkacak 3. takım ise play-off sonunda Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Konya ve Adanaspor'dan biri olacak.

Spor fair-play'dir, kardeşliktir, sosyal bağları geliştirmektir, eğlencedir, zenginliktir. Bunu başka türlü anlamamak ve her zaman yeni nesillere güzel örnek olunması gerekir.

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..