Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Stada pompalı tüfekle giren taraftar

Stada pompalı tüfekle giren taraftar
 

STATDA POMPALI TÜFEK


Yunanistanın başkenti Atina’da Karaiskakis Statyumu ilgiç bir olaya sahne olmuş. Oliympiakos takımı ile karşılaşan Panathinaikos takımı arasında oynan maç sırasında tribünlerden pompalı tüfekle sahaya ateş açılmış.

Yanlış okumadınız fanatizm artık nerelere vardı. Fanatiklerin gözü dönmüş canavara dönüşmesine tanık olunuyor. Sportmenlik, centilmenlik gibi kavramlar yerlerde sürünüyor. Adamın biri tribünden kaleciye pompalı tüfekle ateş edip yaralanmasına neden oluyor. Bu olay Avrupa Birliği üyesi bir ülkede hem de başkentinde oluyor.

İnsanın aklı almıyor doğrusu. Sportmenlik kavramı nerede kaldı.

Değer yargıları ne kadar değişti, milyarlarca euro ya alınan futbolcular, borsalarda alınıp satılan takım hisseleri, milyonlarca euro transfer ücretleri, teknik drektör ücetleri. Nereye gidiyor bu işin sonu. Saf temiz takım taraftarları nasıl takım sevgisi aşkına bu kadar milyar euroluk ya da dolarlık paraların döndüğü arenada oyuncak oluyor.

Futbolda olduğu kadar diğer spor dallarında da bu tür çarpıklıklar var elbette. Oynan bahisler, yapılan şikeler, satın alınan hakemler, oyuncular, bütün bunlar çok da hoş görülecek gibi değil. Hele bu tür vandanızme varan haberleri izleyince içim burkuluyor.

Kimin için, ne için takım tutuyor, taraftarlar, iyi niyetli sevecen sporsever insanların duyguları sömürülüyor. Onların sırtından milyar euroluk ya da dolarlık getirim kaynakları yaratılıyor.

Karamsar olmak istemem ama sonu hiç iyi değil bu gidişin. Bence spor ve para bir araya hiç gelmemeliydi. Olan oldu dur demek zor. Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da cüzdanları kabaran, milyon euroluk yatlara, villara sahip olanlar böyle ballı kaynakları kolay, kolay bırakmaz. Milyar dolarlık spor kompleksi arazilerinden, inşaatlarından nemalananları, spor adına kaynakların nasıl savrulduğunu görüyoruz. Bu sadece bizim ülkemize özgü değil elbet birçok ülke bu getirim kapılarını açıyor. Kimlere? Derseniz. Bu ucu açık bir soru, yanıtı da öyle.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..