Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Su Faturalarındaki Kalemler Doğru, Yanlış Olan Tüketim Bedeli, Allah'ın Suyunu Parayla Satıyorlar

Su Faturalarındaki Kalemler Doğru, Yanlış Olan Tüketim Bedeli, Allah'ın Suyunu Parayla Satıyorlar
 

Bazı şeylerin kendi bedeli yoktur, tedarik bedeli vardır. Halkın su ihtiyacını karşılamak devletin görevidir. Melen çayına döşenen borunun parasını benden isteyemez. Melen çayındaki suyun parasını zaten isteyemez. Allahın suyu, benim ülkemin kaynağı. O çaydaki suyun bedelini benim dedem Sakarya Meydan Muharebesinde kanıyla ödedi!

Faturaya bakıyoruz: Ç.T.V (Çevre Temizlik Vergisi) Olabilir, sonuçta bu bir sistem ve borular, isale hatları falan çevreyi kirletiyordur. Bakım ücreti, herhalde.  KDV malum, kanun gereği.

Şimdi herkes bu kalemlere itiraz ediyor ama asıl itiraz edilecek olan su parasıdır çünkü petrol gibi dışarıdan parayla ithal etmiyorsun. Hani susuz çöllerde falan yaşasak anlarım, şükür dağlar taşlar su.

Ancak suyun şişelenip satılmasında paralı olması normal çünkü bu bir ticaret. Melen çayına boru döşediysen vergimizi ödüyoruz. Okul yapıyorsun parasını benden alıyor musun yahut mahkeme binası falan. Bu da öyle, hizmet.

İlla da almak gerekiyorsa Melen çayından İstanbul’a su getirmenin bedelini halka böler bir defalığına ödetirsin. Yani su faturasındaki su bedeli mantıksız!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..