Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '07

 
Kategori
Eğitim
 

Su tatili

Su tatili
 

Seçim bitti ve su kesintileri başlıyor. Ankara’da 5 ay süreceği söyleniyor. Evlerde önlemlerimizi alıyoruz. Balkondan bakarken, yolda yürürken her an ellerinde yeni aldıkları büyük su bidonlarıyla geçenleri görüyorum. Apartmanlar su depoları yaptırıyor. Evlerde sorunu kısman çözeceğiz ancak birbuçuk ay sonra okullar açıldığında ne olacak.

Suları akmayan bir okulun açık olması ne Ankara’ya ne İstanbul’a ne de başka şehrimize yakışır. Milli Eğitim Bakanlığı hemen şimdi bir açıklama yapsın, açıklamada "Okullarda su akmayan günler tatil ilan edilmiştir." denilsin.

Yalnızca bu açıklamayla yetinilmesin, Bakanlar kurulu tüm belediyeleri belediye sınırları içindeki tüm okullara en az 3 günlük su gereksinimini karşılayacak su depoları yapmakla görevlendirsin... Tüm okullarda su depoları okullar açılana kadar tamamlansın. Su depoları olup yetersiz olanların kapasitelerini artırsınlar. Belediyeler paramız yok falan demesinler, seçim kampanyaları sırasında belediyelerin ne kadar zengin olduğunu gördük.

Okullar açıldığında, okullarımızın ve öğrencilerimizin "su tatili" ile tanışmalarına gerek kalmayacak tüm önlemlerin alınması gereklidir. Önlemler alınamamışsa okulların açılışı ertelenmelidir. Su olmayan günlerin programı okulların tatil olacağı günlerin programı olarak öğrenci ve velilere bildirilmelidir.

Okullarda önlemler alınmaz, tatil yapılmaz ve salgın hastalıklar çıkara bunun hesabını kimse veremez, ne yıllardır su yatırımları yapmayan belediye başkanları, ne okullarda önlemleri almayan bakanlıklar.

Çocuklar en değerli varlıklarımız, onları korumak devletin en önemli görevidir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..