Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
Anılar
 

Sub akut trioid iltihabı 2

Sub akut trioid iltihabı 2
 

Burcu Göker 20 mayıs Kartal Bülent Ecevit Konseri sonrası


Bir önceki yazımda Burcu Göker'in Sub Akut Trioid iltihabı sebebiyle son üç konserinin iptalinden bahsetmiştim.

Bu arada hastalığın ismini açıklamak istiyorum.10 gün süren hastalıklara akut,10 gün ile 2 ay süren hastalıklara sub akut,2 aydan fazla süren hastalıkla ise kronik dendiğini Burcu'yu tedavi eden prof.Halil Azizlerli bey izah etti.

 Burcu hastalığın başında oldukça zor bir dönem geçirdi.Özellikle geceleri 38 dereceye kadar yükselen ateş üç hafta sürdü.Tedavi imkanı olmayan hastalık sadece ağrı kesicilerle hafifletiliyor ve vücüdün kendi kendini tamir etmesi bekleniyordu. Doktorumuzun söylediğine göre iki ay bu tamir süresi için yeterli idi. Aslında hastalığın bir başka tedavisi daha vardı. Kortizon. Kortizon tedavisi hastalığın etkilerini azaltıyor ama kesilince arazlar tekrarlıyordu. Doktorumuz Halil bey Burcu'nun kortizon tedavisine gerek duymadığını ve kendi kendine tamir sürecini başlatacağını söyleyince içimiz rahat etti. Ayrıca Burcu da kortizona karşı idi ve sabır ve çaba ile 5 gramlık bir bezin vücüdünü ele geçirmesine izin vermeyeceğini söylüyordu.

Bu üç haftalık zor dönemde her saat Burcu ile birlikte idik. O zor günlerde şunu çok iyi anladım.Bir insanı kendi hastalığından daha fazla üzen şey çocuğunun hastalığı.Her zaman cıvıl cıvıl sahnede görmeye alıştığım yavrumu ateşler içinde çaresiz, saç,baş karışık yatakta görmek beni mahfediyordu. Burcu ise hastalığından daha çok iptal ettiği konserleri için çok üzülüyordu. Bugüne kadar hiçbir konserini ihmal etmemiş Burcu için konser iptalleri hele de aylarca öncesinden planladığı konserlerin iptali çok üzücü idi. Bu hastalık günlerinde Eric'i de Amerika'ya yolculadık. Yaz için Avusturya'da bir festivalde görev alması daha kıştan planlanan Eric programına uyarak gitmişti. Burcu ile ikimiz yanlız kalmıştık.

Burcu'nun hastalığı hergün başka bir seyir gösteriyordu. Birgün aşırı terleme,yorgunluk,bir başka gün ise boğaz şişkinliği,yutma güçlüğü,isteksizlik. Bu konuyu sorduğumuz doktorumuz bunların normal olduğunu trioid bezinin zaman zaman az veya çok çalışmasının bu arazları yarattığını,ilerleyen günlerde trioid bezinin dengeye girerek bu arazların azalacağını söyledi. Hakikaten de zamanla bu arazlar azalmaya başladı.

Bu arada Burcu'ya mekan değişikliğinin iyi geleceğini düşünerek bir şehir dışı gezi ayarladım. Hakikaten önce zorlukla gittiğimiz bu geziler Burcu'ya çok iyi geldi. Bu hastalık sırasında şunu bir kez daha çok iyi anladım. Sabır ve azimle herşeyi yenmek mümkün.

Şu anda Burcu ile tatildeyiz..Tahlilleri devam ediyor ama azmi ve sabrı ile 5 gramlık trioid bezine karşı zaferini kazandı ve sağlığına kavuştu.Artık konserlerine,keman çalışmalarına,Amerika'da Üniversitedeki görevine kaldığı yerden devam edebilir.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..