Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '22

 
Kategori
Müzik
 

Şubat güzellemeleri

Buray’ın İlkay Sencan ile geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Deals With The Devil” şarkısı geçtiğimiz haftanın en dikkat çeken işlerinden biri olmayı başardı. İsveçli söz yazarları Karl Folke Ingemar Ivert, Kian Sang, Hampus William Nerge ve Antoine Emanuel Catolino'nın tarafından yazılan, İlkay Şencan'ın prodüktörlüğü ve desteği ile yaptığı 'Deals With The Devil' , Buray’ın kabına sığmayan vokali ve kusursuz İngilizce aksanı birleşince keyifli bir iş çıkmış ortaya. Cem Kılıç yönetmenliğinde şarkının formuna uygun video klibiyle global iş birliğine ilk imzasını atmış oldu. Buray'ı tarz prodüksiyonlarda daha sık görmek isteriz.
 
 
Bilmecesi çözüldü
 
Aynur Aydın pandemi döneminde hazırladığı şarkıları teker teker yayınlamaya devam ediyor. 'Sor Gel'in ardından Esad Fidan ve Ferhat Yaşrin imzalı 'Bilmece'yle müzikal bilmecesini sevenleriyle birlikte çözüyor. Aynur Aydın'ın 10 yıla dayanan kariyerinde bir çok şarkıya imzasını atmış ve diskografisini başarılıyla süslemişti. 'Bilmece' ile Aydın'ın avrupai vokali ve Ozan Bayraşa'nın modernize düzenlemesiyle kendi kulvarını kendi yaratan bir kadın vokal. Mihriban Tandoğan yönetmenliğinde çekilen video klibi ise sosyal medyada hızla viral olmuş. 
 
 
Sade ve yalın
 
Göksel, pandemiden bu yana üretimi asla bırakmayan nadir isimlerden biri. 'Çölde Bi Vaha'nın ardından sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi Ozan Çolakoğlu imzalı yeni şarkısı 'Haklıydın' ile kış mevsiminin ruhuna hizmet eden bir iş. Karakteristik vokali, sade ve yalın düzenlemeyle kendi normlarına uygun. 'Haklıydın'la ben buradayım dedirtir mi bilinemez ama kitlesi yine benimser, sarıp sarmalar.
 
Yeni albümün ayak sesi
 
Mabel Matiz, derin sessizliğini bu yıl bozacak. Yakında yayınlanması planlanan beşinci stüdyo albümünün hazırlıkları son sürat devam ederken, sevenlerinin ağzından şimdiden bir parmak bal çalıyor. Sözü ve müziği kendisine, prodüktör ve düzenlemesinde İsrailli müzisyan Adi Rotem imzası 'Hanfendi' ile bizlerle. Mabel Matiz'i bir çok yazdım ve yazmaya da devam edeceğim. İlk çıkışından bugüne çizgisini bozmayan, tek düze hareket etmeyen, klipleri de bir o kadar Netflix kalitesinde çeken, gözü bereketli, kalemi kudretli bir müzisyen. Her zaman postmodern bakış açısıyla hareket eden Matiz, 'Hanfendi'yle yeni albümünün bir fragmanı niteliğinde. Bakalım yeni şarkılarında nasıl bir Mabel'le karşılaşacağız merak konusu.
 
 
Gökhan Türkmen ile düet
 
Gökhan Türkmen 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel bir yarışma düzenliyormuş. Türkmen, yarışmayı kazanan kişi ile 11 Şubat tarihinde IF Performance Hall’da sahnede düet yapacakmış.
Kazananların 9 Şubat tarihinde saat 20:00’de GTR Müzik sosyal medya hesaplarından duyurulacağı yarışmaya birden fazla video yükleyerek şansınızı arttırabilirsiniz. Gökhan Türkmen ve ekibinin dijital medyayı dinleyicisi ile böyle interaktif ve eğlenceli etkinliklerle kullanmasına kocaman bir alkış. 
 
 
Neler dinledim?
 
- Göksel - Haklıydın
- Aynur Aydın - Bilmece
- Mabel Matiz - Hanfendi
- Alper Atakan & Hande Ünsal - Ah Anlatsam
- Dicle Olcay - Düştüysek Kalkarız (Akustik)
- Buray & İlkay Şencan - Deals with the Devil
- Hera - Ara Beni Lütfen
- Deniz Seki - Sızı
- Mert Carim - Aklımda Hep Sen
- Feride Hilal Akın - Nilüfer (Akustik)
- Sura İskenderli - Sezenler Olmuş (Yeni Türkü Zamansız)
- Melek Mosso - Karanfil (Yeni Türkü Zamansız)
- Batuhan Kordel - Batan Gemi
- Melis Fis - Dursaydı Dünya
- Sezer Sarıgöz - Ne Ay Geceden
- Mert Çodur - yalan dolan
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..