Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '14

 
Kategori
Bilim
 

Subliminal mesajlar ve Bilinçaltı

Subliminal mesajlar ve Bilinçaltı
 

SUBLİMİNAL MESAJ VE ETKİLERİ

''Subliminal mesaj veya bilinçaltı mesaj,başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır. Normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır. İlk bakışta bilinçli bir şekilde fark edilmez ama bilinçaltı o mesajı algılar ve hayatımıza farkında olmadan bir oyuncak gibi yerleştirir''.

Subliminal mesajlar film ya da reklamlarda gözün görüp beyne sinyal gönderemeyeceği fakat bilinçaltının algılayabileceği hızdaki 25.kare görüntüleri ve farklı nesnelerin bir araya gelmesiyle bilinçaltında toplu bir resim oluşturur. Bilinçaltına mesaj gödermede en çok kullanılan teknik 25.kare tekniğidir. 25.kare 655 satır ve frame çerçeve denilen 24 küçücük kareden oluşur. İnsan gözü doğası gereği 24 kareyi görüntüyü algılayabilecek kapasitededir ve bu kareleri birleştirerek beyinde oluşturur. 25.kare tekniğinin önemi burada ortaya çıkıyor. Dizi, film veya reklamlarda bu 25.kare tekniği ile anlık bir görüntü gelir ve kaybolur ama bilinçaltı onu algılar. Ama nesne çok açık bir şekilde görünmemektedir.

BİLİNÇALTINI ETKİLEME YOLLARI

1- Dijital ses dosyalarına gizlenen işitsel yollar

2- Gözle algılanmayacak kadar kısa süreyle ve sık patlayan flaşlar şeklinde sinema ya da televizyon görüntüsü yoluyla bilinçaltına itilen kareler.

3- Reklam afişleri, logoları ve benzeri görsel malzemenin içine saklanmış şekil ve işaretler.

İşte bu yöntemle gençlerimiz, çocuklarımız olumsuz şekilde etkilenmektedir. Çünkü subliminal mesaj yöntemiyle cinsel içerikli objeler ve dini kötü gösteren nesneler, şekiller kullanılmakta bilinçaltı tahrip edilmektedir. Bu tür mesajların verdiği tehlikeyi göz ardı etmemeli çok dikkatli olmalıyız. Özellikle çocukları ve gençleri bu konularda bilinçlendirmeliyiz.

         

       

 
Toplam blog
: 14
: 1289
Kayıt tarihi
: 29.11.11
 
 

1987 yılında İskenderun'da doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Yazmanın insanı rahatlatan e..