- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sultani patlıcan
SULTANİ PATLICAN
MALZEMELER
1 kg patlıcan 200 gr kuzu eti 250 gr taze mantar 1 baş kuru soğan 5 adet sivri biber 250 gr doğranmış domates 2 ad orta boy patates 2 ad orta boy havuç 2 ad kırmızıbiber 1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, kekik. 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanın kabuklarını alacalı soyup parmak kalınlığında doğradıktan sonra az tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Bu arada yemeklik doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak ve biberi tencerede yağ ile sote edelim.
Kuşbaşı doğradığımız eti ilave ederek iyice kavuralım domates ve baharatları ilave ettikten sonra iki su bardağı su ilave ederek 15 dakika ağır ateşte pişirelim.
Suda acısı alınmış patlıcanları, küp doğranmış patates ve havuçları ayrı ayrı kızgın yağda kızartıp yağlarını iyice süzelim.( kızartmalarınızın fazla yağlı olmasını istemiyorsanız, kızarttığınız sebzeleri yağdan çıkartınca, içi ılık su dolu bir tencereye atın ve hemen kevgir kaşıkla süzerek çıkartın)
Geniş bir tepsiye sırasıyla patlıcanları, patates ve havuçları döşeyelim. Mantarımızın yarısını küp şeklinde doğrayıp arasına serpelim.
Tenceredeki et sotemizi malzemenin üzerine gezdirelim.
Kalan mantarları ve kırmızıbiberleri iri olarak doğrayıp üstünü süsleyelim. 35 dakika 180 derece fırında pişirelim.
Pilav ve cacık eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun.