Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Talip Karamahmutoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/tkmo

22 Aralık '11

 
Kategori
Sinema
 

Sümela'nın Şifresi Filmi

Sümela'nın Şifresi Filmi
 

Son yıllarda yapılmış komedi filmleri ile karşılaştırdığımızda ilk üçe girer. Yapımcı veya yönetmenin bu film için ne kadar bütçesi ve yeterli bir zamanının olup olmadığını bilmeden, filmin tekniği ile ilgili ahkam kesebiliriz.
 
Ama ben film el kamerası ile çekilmiş olsa bile o seneryonun nasıl işlendiğine bakarım.
 
Üzerinde koku kalmayan kokulu silgiden gerçek aşkı koklatıyorsa, kutsal dinimizi ve yine başkaları için kutsal olan bir dini rencide etmeden komedi filmine entegre edip ve bunu da Trabzon'un ve ona ait olan herşeyin kutsal kabul edildiği Trabzon'da yapıp sağ salim İstanbul'a gelip vizyona girdikten sonra Karadenizlileri de güldürebiliyorsa, başarılı bir filmdir.

Hiç mi eleştirilecek bir tarafı yok! Tabi ki var. Temel'i (Alper Kul) Zuhal'i (Gizem Güven) kaçırdıktan sonra Temel olmaktan çıkıp Kemal Sunal'a bağlaması Ruhi Sarı standartındaki bir oyuncudan beklenmeyen intihar sahnesi performansı, Temel (Alper Kul), Turgay (Ruhi Sarı) Sümela'daki polislere yakalandıkları sahne gibi ama filmin bütününde o sahnelerde arada kaynayıp gidiyor.

Gelelim Diyanet İşleri Giresun şube Başkanı'na filmdeki imam için filmin vizyondan kalkmasını İstemiş. O şube başkanına tavsiyem televizyon haberlerindeki  imamları izlesin, ardından hep beraber haberleri de yayından kaldıralım.

Talip Karamahmutoğlu

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 18
: 1050
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Sinema eğitimini Londra’da yaptı. Çeşitli reklam ve televizyon filmleri çevirdi. Girdap, filmiyle il..