Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Suni teneffüs için çok geçtir artık

Suni teneffüs için çok geçtir artık
 

"RESİM:ALINTI"


İçimde yaşlı bir beden taşıyorum sanki… Elden ayaktan düşmüş bir beden. Artık bastonuna bile dayanarak yürümek istemiyor canım. Öylece oturmak ya da uzanmak hissettiğim. Ne kadar da yorgunum. Kolumu kaldırmak bile zül geliyor. Vücudum öyle ağır ki sanki omuzlarımda binlerce ton yük var ve ben eziliyorum altında. Göz kapaklarımın arka tarafı yanıyor… Kapamak istiyorum ağrımasınlar diye. Başımda tarifi imkânsız bir ağrı. Yüreğimin yaşadıklarını söylememe gerek bile yok.


İnsan en çok yakınındakilere zarar veriyor hani hep elinin altındalar ya… Hani bırakıp gitmez, gidemezler ya... Ne kadar kötü davranılırsa davransın çekmek zorundadırlar ya. Fikrini söyleyince senden kötüsü yoktur. Her daim boyun eğersen iyisindir kim olursa olsun es kaza hayır dediysen bittin sen. Ölümlerden ölüm beğen… İstenmeyen kişi olup çıkmışsındır çoktan, mimlenmişsindir.


En kötüsü kalabalıklar içinde yalnız kalmak… Ruhunun acı çekmesi ve bunu kimselerin görmemesi. Anlatsan bile -derleyip toplayarak ki -anlatılamayacak şeyler vardır -hani kişiye özeldir- karşındakinin güçtür anlaması ne hissettiğini. Benzeri şeyleri yaşadıysa, belki. Derler ya “hekimden sorma çekenden sor… Acısını dertlerin çeken bilir. “


Kendini kandırmaların, küçük avuntularla mutlu olduğuna inandırmak bile kar etmez olmuştur. Yüzün gülmez kolay kolay. Gülse de içten, yürekten gelmez kahkahaların… Yorulmuşsundur hem de çok fazla. Bırakırsın gözlerinin boyasını, saçlarının şeklini. Eşofmanlarını bile çıkarmak istemez canın. Bıraksalar hani yüz yıl uyuyacak gibisindir. Dudaklarını kımıldatmak bile gelmez içinden. Hele hele gürültüye patırtıya hiç tahammülün kalmamıştır. Bazen dikersin feri gitmiş gözlerini odanın tavanına neler neler düşünürsün, kim bilir. Bir kitap alırsın eline saatlerce ilk sayfaya bakıp durursun. Okumaya çalışmak için zorlarsın kendini acaba beynimi kemiren kurtçuklardan kurtulabilir miyim ki diye… Okuduğun iki satırı da anlayamasın.


Karar verirsin belki de konuşmaya, seni yoran ne varsa anlatmaya. Dinlenmeyeceğini bile bile son bir kez daha şansını denemeye. Yine aynı şey olur… Karşınızdakine göre sorun yoktur… Söyledikleriniz bir kulağından girip diğerinden çıkmıştır çoktan. Umurunda olmadığınızı derinden hissedersiniz bir kez daha. Bu sefer canınız öncekiler kadar acımaz belki de.


Lakin…


Anlaşılamamak dalga dalga çeker alır sizi… Kulaç atamayacak ana geldiğinizde de boğuverir. Siz can havliyle tutunacak bir can simidi aradığınızda azıcık toparlanıp başınızı su yüzüne çıkardığınızda vuruverirler acımasızca tepenize tepenize. Dalıp dalıp çıkarsınız. Çok su yutarsınız çok.


SUNİ TENEFFÜS İÇİN ÇOK GEÇTİR ARTIK.


(12.11.2008)

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..