Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Süper Final'de ilk mücadele ertelendi. "Beşiktaş - Galatasaray"

Süper Final'de ilk mücadele ertelendi. "Beşiktaş - Galatasaray"
 

Süper Final Şampiyonluk Grubu heyecanı, bu akşam oynanacak dev mücadele ile başlayacaktı, ancak sağanak yağış buna izin vermedi. Maç öncesi yarım saatlik bir gösteri ile Süper Final tanıtıldı. Davulcular ve dansçılar eşliğinde, Süper Final'in ve mücadele edecek iki takımın dev logoları yeşil zeminde güzel bir görüntü oluşturdu. Ancak, saha içinde organizasyon nedeniyle görev alanlar da yarım saat boyunca yağıştan nasibini aldı.

Gösteri sonrası saha içinde inceleme yapan hakem dörtlüsü, topun zeminde sekmemesi nedeniyle maçın bu şartlarda oynanamayacağına karar verdi. Daha sonra Federasyon'dan yapılan açıklamada karşılaşmanın; 16 Nisan Pazartesi Saat: 20:00'da oynanacağı duyuruldu.

------------------------------------------------------------

34 haftalık sezonu 77 puanla lider tamamlayan Galatasaray, Süper Final Şampiyonluk Grubu'na 39 puanla, sezonu 55 puanla 4. sırada tamamlayan Beşiktaş ise grup maçlarına 28 puanla başlayacak.

 
Bu sezon İnönü Stadı'nda oynanan maç 0-0 beraberlikle, TT Arena'da oynanan maç ise 3-2 Galatasaray'ın galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Bir tarafta bu sezon hiç derbi kazanamayan ev sahibi Beşiktaş, diğer tarafta ise bu sezon hiç derbi kaybetmeyen Galatasaray.
 
Ev sahibi Beşiktaş, büyük taraftar desteği altında oynayacağı dev maçtan 3 puanla ayrılarak, zirvede puan farkını azaltmak ve umut tazelemek istiyor. Fi-Yapı İnönü stadına misafir taraftar alınmayacak. Beşiktaş'ta Hugo Almeida ve Egemen Korkmaz, Galatasaray'da ise Emre Çolak, kırmızı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Fi-Yapı İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.
 
MUHTEMEL KADROLAR:
 
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, İsmail, Quaresema, Fernandes, Ersnt, Veli, Simao, Mustafa Pektemek
 
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Ujfaluji, Semih, Hakan Balta, Sabri, Engin Baytar, Selçuk, Melo, Necati, Elmander
 
Beşiktaş'ın en önemli kozu her zaman olduğu gibi Fernandes ve Quaresma. Ev sahibi takımda Almeida'nın yokluğu hücum hattında büyük sıkıntı yaratabilir. Almeida'nın olmadığı ve Mustafa'nın yalnız olduğu maçlarda, takımın tek forvetle pozisyon geliştirmekte zorluk yaşadığına şahit olmuştuk.
 
Galatasaray'ın en önemli kozu ise Melo ve Elmander. Beşiktaş'a nazaran orta alan kurgusuyla bir adım önde görünüyorlar. Ancak, bu sezon iki takım arasında oynanan maçlarda Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı oldukça zorlandığını, Beşiktaş'ın ise yakaladığı pozisyonları değerlendiremediğini gördük.
 
Güzel futbol ve hak edenin kazanacağı bir maç olması ümidiyle. İki takıma da başarılar.
 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..