Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Süper Final Süper Fener 2 -0

Süper Final Süper Fener 2 -0
 

Bir gol ve bir asistle Baroni maçın yıldızıydı.


Beşiktaş Galatasaray maçının ertelenmesiyle birlikte Süper Final'in açılış maçı  Fenerbahçe - Trabzonspor arasında oynanıyor.Maçın 2. dakikasında Alex'in önünü kesmekisteyen Zokora hakem ile çarpıştı.  Hafif sakatlık geçiren Bülent Yavuz Fenerbahçeli sağlık görevlilerin müdahalesi sonucu maça devam etti.

İlk yarıda Fenerbahçe organize atağı tercih ederken Alexin nefis pasında Sow kaeciyle karşı karşıya kaldı ve Tolga nefis kurtarışıya mutlak gölü engelledi. Mehmet Topuz'un çalımlarla getirdiği topu Sow soldan ortaladı Gökhan Gönül'ün şutu 90tabir edilen yerden direkten döndü.Fenerbahçe'nin diğer bir mutlak gol pozisyonunda ise Gökhan Gönülün müthiş ortasında Musa Sow bomboş yarım voleyle topu auta attı.Fenerbahçenin aksine uzaktan şutlarla şansını deneyen Trabzonspor Zakora, Olcan, Alanzino ve nun uzaktan şutlarıyla gole yaklaştı.  İlk 30 dakika böyle geçerken daha çok uzaktan şutlarla Trabzonspor gol aramasına rağmen Alex'in pasıyla uzaktan şutla golu bulan Baroni Fenerbahçe'yi 1 - 0 öne geçirdi. Golden sonra Fenerbahçe iyi oynasa da ilk yarıda başka gol olmayınca ilk yarı 1 - 0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

2. yarıya Trabzonspor  daha iyi başlasada ilerde  gerektiği kadar çoğalamayınca net gol pozisyonları yakalayamadı. 2. yarıda o ana kadar etkisiz gibi görünen Fenerbahçe ilk golün sahibi Baroni'nin ceza sahası içine Sow'a verdiği pasta Sow tek vuruşla golü bulunca skor 2 - 0 'a geldi.

Golden hemen sonra Burak Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda Volkan'ı geçemeyince top kornere çıktı. Daha sonra Fenerbahçe ayağa paslarla Trabzonspor yarı sahasında etkili olmaya çalışınca Trabzonspor'un zaman zaman faul'üne marz kalarak serbest vuruşlar kullandı ama genelde kalaye uzak mesefeler olduğuiçin bu vuruşlarda etkili olamadı. Trabzonspor 2-0 yenik olmasına rağmen ilerde çoğalamamaya devam edip kontra atak yapmaya çalışınca skoru çeviremedi.

Maç 2-0 sona erince Fenerbahçe Süper Final'e iyi oyun ve 3 puanla  başlayarak puanını 37'e çıkararak 1 maçı eksik Galatasarayla aradaki puan farkını 2'ye indirdi. Trabzonspor ise 28 puanda kalarak zaten az olan şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.  

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..