Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Süper Ligi küçümseyen yanar

Süper Ligi küçümseyen yanar
 

http://www.showtvnet.com/spor/img2007/diger/zico_kalli_b.jpg


Türksel Süper Ligi küçümseyenler bunun acısını feci şekilde ödedi. Süper lig üzerine yapılan onca spekülasyona rağmen, ligde mücadele eden ekipler gereken dersi en acı şekilde verdi rakiplerine. Önce Fenerbahçe, ardından Bursaspor; son olarak Kasımpaşa…

İtinayla ceza kesilir...

Türksel Süper Ligi küçümseyenler bunun acısını feci şekilde ödedi. Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği OFTAŞ ile oynadığı lig maçını izleyen Sevilla’nın antrenörü Jimenez düşmüştü ilk olarak yanılgıya. Süper lig takımlarını küçümseyen açıklamalar yapmıştı maç sonrası. Fenerbahçe’yi kolay geçeceklerini iddia etmişti ancak süper ligin son şampiyonu Jimenez’i affetmemiş ve Kadıköy’den boynu bükük göndermişti. Fakat kimse ders almamış olacak ki aynı şekilde süper ligi küçümse yen tavırlar içerisine girdiler ve yaptıkları hata pahalıya mal oldu.

Ziko’da aynı hataya düşerse...

Kadıköy’de Jimenez’e haddini bildirdikten sonra aynı yanılgıya düşen Artur Ziko, Bursaspor karşısına yedek takımla çıkma cüretini gösterdi. Yani süper ligi kafasına göre küçümsedi. Ben yedeklerle de geçerim Bursaspor’u diye düşünmüş olacak ki; tamamen yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı. Defansın göbeğine Can ve Yasin gibi devamlılığı olmayan iki oyuncuyu monte etti, orta sahayı kalabalık tutmak yerine çift santraforu tercih etti. Fakat Ziko da yanılmıştı Jimenez gibi Süper lig hafife alınacak bir lig değildi ve hatayı affetmedi Bursaspor’un tecrübeli hocası Samet Aybaba. 25’inci dakikada Sinan Kaloğlu’nu sahaya sürdü ve maçı kopardı aldı Fenerbahçe’nin elinden cumartesi akşamı.

Al birini vur ötekine...

Fenerbahçe’nin uzun bir aradan sonra kendi sahasında puan kaybetmesinin ardından lider Galatasaray’ın kendi sahasında ligin dibine demir atan Kasımpaşaspor’u farklı geçeceği düşünülüyordu. Feldkamp’ta aynı düşüncede olacak ki sahaya mücadeleden yosun bir kadro sürdü. Üstelik sahada oynayan Galatasaray sanki önceden 3 puanı almış gibiydi. Formaliteden oynuyorlardı işte. Nasıl olsa kazanırlardı. Altı üstü Kasımpaşa ile oynuyorlardı.

Feldkamp uzun süredir oynatmadığı Caruska’yı ilk 11’de sahaya sürmüş, Hakan Şükür’ü yedek soyundurmuştu. Fakat bu kez de Feldkamp, Jimenez ve Ziko’nun düştüğü tuzağa düşmüştü. Sahadan mağlup ayrılırken, belki de şampiyonluk yarışının en önemli virajını dönememiş, şampiyonluktan olmuştu bu maçta. Fenerbahçe’ye 4 puan fark yapma şansını kaybederken, zaten ağır bir yenilgi ile UEFA’dan elenen takım için Kasımpaşa yenilgisi tuz biber oldu. Yarışa yeniden dahil olan Beşiktaş ise ummadığı kadar avantajlı bir konuma gelmiş oldu şampiyonluk yarışında.

Futbolu mimliyor değiller ya…

Türksel Süper Ligi küçümseyen arkadaşlar unutmayın ki; Avrupa’nın en büyük 6’ıncı liginde mücadele ediyorsunuz. Belki takımlarımız biraz mütevazi, belki kadroları dar, paraları kısıtlı… Fakat futbolu biliyorlar. Kurt hocaları var bu ligin imkan verildiğinde Avrupa’yı sallayacak. Kimse hafife almasın süper ligi hata yapar. Ve hiçbir maç oynanamadan kazanılmaz…

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..