Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Suriye’ye Girmekte Haklıyız Ama Galiba Sınır Güvenliği Gerekçesini Biraz Fazla Abarttık

Suriye’ye Girmekte Haklıyız Ama Galiba Sınır Güvenliği Gerekçesini Biraz Fazla Abarttık
 

Hani duvar örmüştük, IŞİD neredeyse yok edilmişti yani PKK dışında güney sınırlarımız savaş gerekçesi olmayacak düzeylere inmişti ama TSK Afrin’i de merceğine alarak İdlib’e girdi.

Daha önce de Fırat Kalkanı harekâtıyla Suriye’nin kalbine indik. Habur’da askerlerimiz tatbikat yapıyor.

Sınır güvenliğini düşünüyorum. Yani bizim sınırlarımız biraz aşağılarda olsaydı Arabistan’a mı operasyon yapacaktık. Sınırımızı ne kadar içeride ve dışarıda koruma hakkımız var ki. Üstelik amaçları pek de masum olmayan ABD, Rusya, İran gibi ülkelerle…

Bilmiyorum ya… Bence tehlikeli sularda yüzüyoruz, bu da önemli değil haklı davamızda (terör var ve ülkemizi korumak zorundayız) soru işaretleri oluşmaya başladı. İleride bir gün bu topraklarda sonu gelmez bir kavganın ateşini yakmakla sorumlu tutulabiliriz.

Teröre karşı mücadele babında yaptıklarımız normal olabilir ama operasyon diyorlar bunlar askeri harekât. Yarın öbür gün buralarda kanlı çarpışmalar olacak ve insanlar ölecek IŞİD öldürdü demeyecekler. Harekât gerekçesi olan “göçü önleme” asıl göç bu çarpışmalar nedeniyle olacak.

Sonra Afrin… Belki Kuzey Irak… Ortada sınır güvenliğini aşan bir tablo var… Şüphesiz devletimizin ve ordumuzun arkasındayız. Umuyorum stratejiler doğrudur!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..