Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '13

 
Kategori
Dünya
 

Suriye'ye saldırı

Suriye'ye saldırı
 

Emperyalistler hazırlanıyor. Savaş senaryoları gerçeğe dönüşüyor. Akbabalar pusuda bekliyor. Esad direniyor ve haklı olarak karşılık veririz diyor. Umarım öyle olur. Umarım Saddam gibi pes etmez.

Diyeceksiniz ki Esad'ın karşı saldırıya geçmesi Türkiye'ye zarar verir. Elbette zor bir durum. Ama Türkiye'nin 70 yıllık Amerikan sevdası, ABD'nin Ortadoğu planlarına hizmet etmesi ve maalesef Türk halkının da Amerikan kuklalarına oy vermesi artık Türkiye'nin ders alması gerektiğini gösteriyor. Kesinlikle Türkiye'de masum insanların, sivillerin ölmesine razı olmak değil bu. Ama her tarafa saldırmayı, işgal etmeyi güçlü devlet olmanın koşulu kabul eden siyasetçilerin bir ders alması gerekir. Bu ders AKP'nin sonunu getirecek.

Türk halkının ayılması için illa bir trajedi yaşanması gerekiyor. AKP, BM kuvvetlerine güvenerek işi garantiye aldığını sanıyor. Yalnız bir şeyi önemsemiyor. İşgalci devletler Suriye'ye Türkiye kadar yakın değiller. Saldırı durumunda topraklarına bomba yağması mümkün değil. Ama İsrail ve Türkiye için durum farklı. Belki de İsrail'in güvenliği için bu saldırı ertelendi. Esas olan da Ortadoğu'nun bu emperyalist devletinin güvence altına alınmasıdır. BM ancak bu şekilde harekete geçer. ABD'nin İran'ı yıllardır işgal etme hevesleri de sırf İsrail'in zarar görmemesi için erteleniyor. Ama Esad İran gibi savaşa hazırlıklı mı? Savunması yeterli mi?

Tabii batı için bunların da pek önemi yok. BM'deki Rusya ve Çin engeli kalkarsa iş bitmiştir. Olası savaşın tek iyi yanı Esad'ın devrilse bile gitmeden Türkiye ve İsrail'e gereken cevabı vermesi olacaktır. AKP vahşi hesaplarının bedelini ödemelidir. Esad'ın saldırılara cevap vermesi de AKP iktidarını bitirecektir.

Ortadoğu'da barış ancak emperyalistlere ve onların işbirlikçilerine karşı halkların ittifakıyla sağlanır. Diren Suriye. Diren Esad.

 

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..