Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '13

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor’da Dağhan şoku! Beyaz yürek kazandı!

Survivor’da Dağhan şoku! Beyaz yürek kazandı!
 

Önceki gün yazdığım yazıda Ünlüler adasından Gönülüler adasına bir Ünlü gidecek demiştim. Ama ben bile giderken bir Ünlünün bu kadar stres yaratacağını tahmin bile edememiştim.

Kural gereği ada değiştirmesi gereken bir erkekti (kim bildiyse sayıca fazla olacağını ve kızların önce eleneceğini) ve el birliği ile seçildi. El birliği ile dedim, çünkü bulaşık, çamaşır, ütü gibi işlerde kızların işini yaptığı için aslında kızların yollamak istemedikleri Dağhan’ı, Cengiz’in ‘’ben bunları yaparım’’ demesi üzerine kızlar da Dağhan’ı yazdı. 5 e 1 oyla Dağhan Gönüllülere yollandı.

Tabi hangi akla hizmet ev işlerini yapıyor diye bir oyuncu orada tutulacaktı aklım almadı. Kızlara göre ada tatil beldesi olmalı, yoksa insanın aklına böyle bir bahane gelebilir mi? Neyse,  tabi giden yarışmacı her ne kadar uzağa gitmiyorsa da bir veda konuşması yapacaktı ve Dağhan da bir konuşma yaptı. Ama ne konuşma? Zehir- zemberek tadında…Bunun gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Neyse aslında bekliyor olmalıydım çünkü Dağhan, Erhan’ı elediktin sonra kızlarla tam bir ittifak kurarak Doğukan’ın kuyusunu göstere göstere kazmaya başlamıştı. Şimdi de sırtından delik deşik bıçaklanmış ruh haliyle de Duygu ve tayfası ile kucaklaştı. Yalnız unutmamalı ki bu kucaklaşma genelde Azraili ile kucaklaşan ruha benzer. Önce dostane yaklaşımlarla gördüğümüz o sıcak el bir bakmışız ki bizi uçurumdan aşağıya bir güzelce itiverir.

Dağhan, ilk şok ile Ünlülerin bütün zaaflarını, yaşantılarından özel anlarını bir bir aslında düşmana verdi. Kim, kime düşman tartışılır ama bu kadar çabuk sıkı-fıkı olmak her iki tarafa da kısa sürede zarar olarak geri dönecektir. Nitekim de bu akşam yayınlanacak bölüm özetinde gözler önüne serildi.

Beyaz yüreği ile Doğukan Ünlülere dokunulmazlığı getirdi ve ‘’Allah iyileri korur!’’ sözünü bana hatırlattı. Yanlış anlaşılmasın Gönüllüler kötü değil ama azıcık sinsi… Kendilerinden başka dostları yok gibi görünüyor. Oysa belki ilk defa Ünlüler birbirlerine çok dost davrandı ve öyle bir kucaklaştılar ki şimdi adada gerçekten dengeler değişecek, can dostlar şeklinde el ele zirveye doğru birlikte gidebilmek için son güçlerine kadar harcayacak gibi göründü gözüme.

Dağhan’ın Gönüllüler adasında Bozok’un yerini alıp, lider tavırlarda davranmaya çalışması sonuç vermedi. Çünkü önünde bedeni küçük, hırsı büyük bir kadın duruyor. Aslında iki kadın demek lazım…

Duygu, rolüne öyle iyi çalışmış ki uçakta arkadaşları ile gemileri yakmaya başlamıştı. Fatmagül, naif kimliğinin arkasına saklanıp ‘’adanın tatlı kızı’’ imajı içerisinde torunlarına hakikaten bir Survivor macerası, yarışma performanslarını anlatmaya hazırlanırken, Survivor’ın ilk defa sevimliliği ile finale ilerleyen isim olmaya çalışıyor.

Dağhan’ın fark etmediği, Hilmicem ve Murat’ın akıl bile edemediklerini iki kız güzelce örgütlüyorlar. Hayatta hiç korkmadığım kimliklerden biri Duygu tarzındaki insanlarken en korktuğum karakter de Fatmagül yapılılardır. Ne zaman masum, ne zaman şeytan olacakları belli olmaz, bir de yapıp ettikten sonra o masum görüntünün arkasına saklanmaya çalışırlar ve de başarırlar. Haydi hayırlısı!

Duygu’nun geçmişinde verdiği bir röportajda erkekler hakkında şu açıklamayı yapmış olması da çok ilginç:" Erkek arkadaşım yok. Olmasını da istemiyorum! Erkeklerin zihniyetleri artık çok değişmiş. Güzel bir kadın gördükleri zaman, bu kızdan nasıl faydalanırım diye düşünüyorlar. Beş dakika önce çok seven adam beş dakika sonra değişebiliyor. Nefret ediyorum böyle insanlardan. Benim elimden tutacak insanın bu camiadan olmaması gerekiyor. Uyuşturucu bağımlıları, kız manyaklarıyla dolu etrafımız. Ben zaten adam gibi adamı bulduktan sonra bağıra bağıra söylerim. Bundan da gururduyarım. Erkekleri sevemiyorum. Gizli kapaklı sorular sorarım, anlam veremezler. Yanlışını gördüğüm zaman da bir anda silerim." Şimdi bu sözlerden sonra camianın içerisinde nasıl barınacak, erkek fanları nasıl davranacak çok merak ediyorum.

Annesi hanımefendinin açıklamaları da ayrıca dikkat çekici " Kimseyi, sevmek zorunda değilsinizdir ama saygı göstermek zorunludur. Yarışmanın başından beri her kötü söz kayıt altına alınıyor. Üstelik bir de küfürler başladı yine. Tekrar belirtmek isteriz ki küfür edenler tek tek tespit edilip kayıt altına alınmaktadır. IP numaralarından kimlikleri, yerleri belirlenmektedir ve Duygu Hanım yarışmadan döndüğünde önüne dosya sunulacaktır. Dava açma hakkı vardır ve bugün buna benzer durumlarda hapis cezası veya ciddi para cezaları kesilmektedir.’’

 Şimdi, tabi kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok! Ama başından beri kayıt altına aldırmaya başlamak da ayrı bir durum. Acaba kızlarının nasıl bir rol ile ada yolculuğuna gittiğini bilen aile çok önceden bunun hesabını mı yapmışlardı?  Yoksa hangi aile hemen önlem almaya çalışır biraz düşünmek lazım... ya güzel ama huysuz bir kızları olduğu için yada kızları adaya görevli giderken, rolüne çalıştığı için...

Bu bir oyun ve oyunun sadece oyun olarak kalması gerekiyor, canı Survivor seyretmekten sıkılanlar kanalı değiştirsin. Böylece kimseye de hakaret etmek zorunda kalmazlar...

Fakat oyun olmasına rağmen biraz mantıklı bir oyun olması gerekmekte. Yoksa inandırıcılığını kaybedecek bir yarışma olacaktır. Oyunun son düzlüğünü seyirci hissedebiliyorsa bu gerçek bir yarışma olmaz.

Fatmagül güzel kız yine birileri ‘’siz güzelleri sevmiyorsunuz’’ diyecek biliyorum ama dayanamıyorum, ‘’Fatmagül şekerim orası Survivor adası güzellik yarışması değil. Murat’ı elersen ki bana öyle bir his geldi, bari yarışmanın hakkını ver güzelim’’

Şimdi, Murat adaya veda edecek gibi görünüyor. Evet, önünde-sonunda her biri tek tek adaya veda edecek ama başarılılar sona kalsa daha iyi olmaz mı? Öbür türlü oyunu başaramayan beceriksiz bedenlerin düştüğü komik durumlara gülmekten başka bir şey sergilenemez. Survivor, bir dayanıklılık oyunudur, her şeye rağmen varlığını koruma yolunu bilmektir. Tabi mertçe bir varlık sürdürmekten bahsediyorum.

Umarım haksız çıkarım ve gerçekten sms çalışır, Murat da adada kalır. Duygu fanları Fatmagül’ü korurken, Hilmicem ve diğerlerinin fanları da Murat’ı korumaya alsa iyi olacak. Tabi güç yeterse…

Hayatta gücünüzün yetmesi dileği ile…

http://televizyongazetesi.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..